fredag 18 mars 2016

Gran Canaria dag 1och 2


Kom ner till Gran Canaria igår eftermiddag efter en ovanligt snabb flygresa och hämtade ut båda våra cyklar, puh! Vi blev hänvisade till en liten, liten transferbuss som inte hade plats för våra cyklar i bagageutrymmet, det var alldeles för litet. Busschauffören som måste varit världens vänligaste ordnade detta snyggt genom att låta cyklarna åka med inne i bussen trots att dom blockerade nödutgången. Så service minded brukar dom verkligen inte vara här på ön, dom som kör transferbussarna alltså.

Efter att vi installerat oss på hotellrummet och skruvat ihop cyklarna tog vi en kort rekarrunda. Dels för att hitta rätt väg ut ur playa del ingles, vi har alltid haft problem med det tidigare här är ju överdrivet mycket enkelriktat och vi passade på att justera cyklarna. 

Sen skulle vi ju sova en natt, men det fick vi inte. Vid tolv vaknar vi med ett ryck av att dörren öppnas och två personer kliver rakt in! När de ser oss blir de, precis som vi, helt ställda och ber om ursäkt och går ut igen. Tjugo minuter senare sover vi djupt igen och då knackar det på dörren. Där står en kille från receptionen och säger att något blivit fel med vårt rum och han vill ha våra namn. Sen var det svårt att sova ordentligt. Gick sedan upp när mobilalarmet ringde kl 7 och gick ner till frukostrestaurangen, där var stängt. Konstigt tänkte vi tills vi upptäckte att klockan i telefonen inte hade ändrat tiden... Gjorde förvisso inget, vi fick ju en timme extra! 

Planen för dagens cykling var att ta GC 604 upp till där den övergår till grusväg och ner igen, sedan GC 503 upp till Ayagaures och ner GC 504 för den är riktigt kul att köra nerför, snabb och flowig. Det blev en tur på nästan 70km och 1720 höjdmeter, så bra uppvärmning inför resten av veckan. Tog en kaffe på Free Motion när vi kom hem, enda stället med riktigt gott kaffe här, sen en öl på Sahara bar. 

Hörs!
//Y & A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar