måndag 1 februari 2016

Hur kommer det sig?När jag kör 4:or känns det som att jag kommer att kräkas alternativt tuppa av och jag klarar verkligen inte en sekund längre än jag måste. Däremot kan jag klara av att köra en tjuga på nästan samma w/kg, men då inte på 100kadens. Hur kommer det sig?

Idag har jag alltså kört 4x4 med 100 kadens, jag la på lite mer vikt än sist och det gick hela vägen så det var väl rätt. Kändes vidrigt men det ska det ju. Andreas trampade sig igenom sina flåsettor, även han tyckte att det var hemskt så jag antar att även han gjorde rätt.

Just nu sitter vi lite på ryggen här i soffan och väntar på något bra på TV, inte ofta det händer här hemma kan jag säga och något säger mig att vi kan få vänta länge...

//Y

6 kommentarer:

 1. Jo serru. För att det är mer konditionskrävande att köra hög kadens. Vid lägre kadens blir det mer muskulärt arbete vilket inte är lika ansträngande för hjärta/lungor. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yvonne The Summit MTB2 februari 2016 06:53

   Jo det är klart, men det skiljer ju ändå rätt så mycket i tid så jag tycker att det borde vara lite mer skillnad i w/kg. Tror att det också har något med det berömda pannbenet att göra :)

   Radera
 • De flesta är nog som mest effektiva kring 70-80 i kadens, ju högre kadens desto jobbigare blir det. Testa att köra samma w/kg på 110 kadens någon gång så får du smaka på trasig kropp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yvonne The Summit MTB2 februari 2016 07:01

   Ja den kadens som känns "bekvämast" för mig är precis som du skriver nånstans runt 80. Brukar köra i 110 och uppåt på vissa kortare intervaller och det gör ju ont ;)

   Radera
 • Kör man med samma belastning under intervallerna kan pulsen toppa på 95-97% av max under sista intervallen. Hamnar man där uppe i andra/tredje har man nog gått på lite för hårt. Hur som helst så är nog ett lätt illamående efter sista intervallen ofrånkomligt :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yvonne The Summit MTB2 februari 2016 07:05

   Jag kom upp till 95% i den tredje och 96 i den sista så det var väl riktigt bra tycker jag och det där illamåendet får man väl bara stå ut med helt enkelt :D

   Radera