tisdag 26 januari 2016

Provade nått nytt för mig i intervalldjungeln

Jag var helt inställd på vilodag igår, men så kom jag att på att det faktiskt passar bättre med vila idag eftersom jag slutar jobbet senare och inte har så mycket tid över. Bestämde mig för att gå ner i källaren efter maten och riva av några intervaller. Blev sugen på att testa det som tydligen är klassiska intervaller för cyklister, men som jag inte kört tidigare - "åttatvåor". Läser ofta i diverse cykelbloggar om olika typer av intervaller och dessa benämns för det mesta i form av någon sorts sifferkombination som jag inte kan tyda. Vet inte om det är så att det finns någon logik i hur de ska utläsas eller om man helt enkelt bara borde känna till de olika typerna. De här "åttatvåorna" skrev Henrik om nyligen och jag vågade min faktiskt på att fråga vad det var (fast så här i efterhand hade jag väl kanske kunnat lista ut det själv...) 


Eftersom jag inte kört det tidigare hade jag inte koll på hur många kp jag skulle lägga på och inte heller hur många intervaller jag skulle klara av. Lyckades gissa rätt så bra, fick lägga på lite vikt efter första intervallen. Jag pallade med fyra stycken, men dippade lite med kadensen på den sista. Utlåtandet lyder - effektivt sätt att trötta ut sig på. Hade tänkt lägga upp min pulskurva här, men av någon anledning har garmin connect slutat att visa mina puls- och kadenskurvor när jag kör inomhuscykling, mycket märkligt. Allt är borta från flera år tillbaka men bara för träningar inomhus, nån som vet varför??

//Y

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar