måndag 12 oktober 2015

En aktiv vecka på Fuerteventura

Nu är jag hemma i ett gråkallt Sverige igen efter en vecka på Fuerteventura. Ska försöka summera mina upplevelser från resan. Varning för bildbomb!Playitas Resort var resmålet, ett perfekt ställe för den som gillar en aktiv semester. Här finns tillgång till allt man kan tänka sig i sportväg. Jag hängde med ett stort gäng på 43 personer från två gym här i stan, jag tillhör inget av dom så jag var väl lite av en outsider.Jag var med på några pass som anordnades på området - Core, Zumba och en morgon Sun Salutation i soluppgången. Kul att testa lite annat, men eftersom jag inte är van vid sådan typ av träning var det lite svårt att hänga med i alla rörelser.

En dag hyrde jag och två killar mountainbikes och försökte följa några utmärkta leder. Vi hittade väl inte några riktigt bra leder, finns säkert bättre. Kul ändå, men trist var att cyklarna inte var speciellt bra, jättetunga och för mig alldeles för stor.

Utsikt över byn Gran Tarajal uppe vid masterna

Tung cykel rullar bra utför :)

Här hittade vi en riktigt kul, flowig stig tillbaka till hotellet.Fina små meloner eller nåt mitt ute bland allt grus.
En dag var vi några som vandrade över berget till grannbyn på andra sidan, käkade lunch där och tog sedan cykelbanan tillbaka.

Morgonen innan var jag upp till toppen ensam och träffade på en trevlig dansk familj
som tipsade om vandringen ner till byn.
Tror att det är PostNord som sköter postgången här också...Som jag skrivit tidigare hyrde jag landsvägscykel och gav mig iväg ensam till en början men fick sedan hänga med en guidad grupp. Jag visste om att det skulle köras den långa rundan den dagen men jag vågade inte anmäla mig till den eftersom jag inte är så van vid racer och jag vill inte vara en bromskloss om det bara är snabbingar med. Nu var det ju en tjej med också och som sagt var jag inte sist uppför backarna så det kändes ändå ok.

Förberedelser inför kommande stigning. "Fri fart till toppen, hitta din pace, rätt växel, håll en bra och jämn kadens"

Hann ju till och med få fram kameran och fota den sista cyklisten upp för backen!

Guide Andy "Nu går det nerför, tänk på att bromsa innan kurvorna. Följ mig för bästa kurvtagning." Ha! Swoooch så var han borta. Jag gillar inte att köra fort nerför med racer, det är väl kanske en vanesak.
Efter ett fikastopp i Antigua skulle vi sedan köra Belgisk kedja. Jag har aldrig kört lvg tillsammans med andra förut och nu detta med folk som inte känner varandra och inte pratar samma språk... Lite nervöst, känns ju livsfarligt. Det gick rätt så fort och den andra tjejen fick en lucka och orkade inte komma ikapp och när de sedan skulle öka ytterligare orkade inte jag heller längre.
Vid den pulstoppen på 195 bpm gav jag som synes upp
Behöver jag säga att jag var rätt trött när vi kom tillbaka till hotellet? Men kul var det och jag gillade verkligen cykeln så jag bokade den en dag till. Det visade sig att det var en svensk kille med i gruppen och vi bestämde att vi skulle cykla tillsammans nästa dag.

Till skillnad från MTBcyklarna så var utbudet av landsvägscyklar superbra.


Vi delade upp cyklingen i tre turer som sammanlagt landade på 95km och drygt 1200hm.

Etapp 1 upp till fyren och tillbaka.
Etapp 2 med kaffepaus i Tesejerague


Etapp 3 Fin väg, medvind och nästan ingen trafik, det kan ju faktiskt vara kul att cykla lvg ibland måste jag erkänna.
 Så får vi väl avsluta med en soluppgång och sammanfatta det hela i några ord. En väldigt rolig semester, Playitas Resort är en fin och fräsch anläggning. Vill du cykla mtb så ta med din egen, racer går bra att hyra.


Jag åker gärna tillbaka och då hyr jag nog cykel för en hel veckan - eller två!
//Y

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar