söndag 30 augusti 2015

En ut - en ny in


Spenderade förmiddagen i sadeln på grusvägar och små asfaltsvägar. Inga höjdmeter och nästan ingen vind, så bara att trampa på alltså.

Cuben jag funderade på att sälja igår hann jag aldrig ens lägga ut på säljessidan innan den var såld. Vi ska skicka iväg den i veckan om vi får tag på en kartong. Hoppas dess nya ägarinna blir nöjd och glad!

Eftersom vi nu säljer av en cykel har Andreas lägligt nog lagt en beställning på en ny hoj, det skulle han iofs gjort ändå. Mer om det senare.


//Y

4 kommentarer:

 1. Hej!

  Åh, underbart att hitta in på en MTB-blogg! Jag har nyss blivit intresserad av MTB, eller jag har varit nyfiken och velat prova på, men tänkt jag har väl en impuls och ska inte köpa något för flera tusen ;-) Men intresset bor kvar i mig och inför 2016 har jag bestämt mig för att köpa min första MTB!

  Men, jag har frågor kring dämpare bak. Och har inte direkt fått några vettiga åsikter och svar. Jag ser att ni kör mycket i terräng, och då är ni nog perfekt bollplank till mig.

  Jag ska motionscykla, för att det är kul, ha som konditionsform och träningsdel för mig, och även kunna dra med hunden. Alltså, två flugor i en smäll så båda rör sig samtidigt. Så det blir bort från storvägen och upp runt berget vi har nära tänkte jag, jag vet bland annat att en led går runt berget. Utöver det är det vanlig skogterräng och småstigar som folk gått, men inte led.

  Därför vill jag ha någon cykel som passar mitt ändamål. 27,5" med en liten ram, tyckte säljaren på TeamSportia när jag var in igår. Scott hade dom främst. Dämpare fram självklart. Men dämpare bak kostade kiskeligt mycket mer. Ja, alltså för en som inte ska tävlingscykla och satsa på det viset. Så min fråga är; kommer jag få spader i den terräng jag tänkt, genom att bara ha dämpare fram och stumt bak?? Eller är det en cykel för mig att bara ha dämpare fram?
  Som sagt, den jag provade med både dämpare fram o bak, var ju som att vara i heaven!
  Men jag har aldrig provat en MTB med enbart dämpare fram, så jag vet inte alls hur det kommer upplevas. Och TeamSportia hade ingen jag kunde hyra/låna.
  Så jag vet inte alls just nu...

  Hoppas på svar!
  Skicka gärna svaret till min mail så jag ser det; [email protected]

  Tack på förhand!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nilsson The Summit MTB1 september 2015 20:24

   De där är inte helt lätt att svara på, tror inte att du behöver en heldämpad cykel till det du beskriver. Beror på så mycket, inte minst personliga preferenser. En sak att ha i åtanke är väl att det finns mer att serva och mer som kan gå sönder på en heldämpad, inte alltid önskvärt.

   Radera