tisdag 9 juni 2015

Stryphals

Stack till Ängelholm för att köra lite slingriga single tracks efter jobb, jag började med 5 varv på x-cup banan. Det kändes som att jag hade skitben idag och stryphals fick jag, har tyvärr fått det en hel del i år. Jag vet inte men det kan bero delvis på hur vädret varit ända tills nu, även idag kunde man känna lite av det där råa fuktiga.

Körde lite över och runt min tröskelpuls och sånt svider ju, lägger man till att det nästan inte finns tio meter stig utan åtminstone en stycken nittiograderskurva och där till ca en halv till en meter höga pucklar så blir det jobbigt. Riktigt jobbigt faktisk, stigarna är ca halvmetern breda, underlaget är barr och rötter och snitthastigheten ligger ca på pampiga 18 km/h, 20 höjdmeter/varv. 5-6 varv tar en timme. Det är kul träning tycker jag!


Jag stannade till för att ta en bild, den blev något oskarp. Jag var inte ensam kan jag säga, mygg i helt osannolika mängder. Det räckte att man saktade in så satt där ett helt stim på benen. Jag flydde skogen illa kvickt och tog mig via stigar i skogsbrynet tillbaka till bilen.

När jag kom hem kollade jag lite på siffror från dagens lidande och skitben hade jag inte, det hade gått fort istället. Ibland blir man överraskad men det förklarar ändå inte mina problem med andningen.

//Nilsson

2 kommentarer:

 1. Härligt att du hade ben som svarade ändå fast det ej verkade så. Själv avverkade jag 5,5 mil själv med en snitthastighet på 32,5 med landsvägen. Nu är jag redo för utmaningen. En tur snart ihop, antingen på vägen eller i skogen. (Y)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nilsson The Summit MTB10 juni 2015 06:34

   Bra kört Linus. VR nu på lördag då va? Klart vi måste cykla lite, brukar alltid bli bra!
   Lycka till på lördag.

   Radera