måndag 22 juni 2015

Ränneslätt: "Aldrig mer!" blev "Damer 30"Efter förra årets Ränneslättstur sa jag "Aldrig mer!" och jag menade det verkligen. Vi har kört det loppet två gånger och för mig har det tagit ca 4 timmar och 17 minuter båda gångerna. Jag tycker att det är grymt jobbigt att hålla på så länge på så hög intensitet. Det är ju mer än en halv arbetsdag för sjutton. Ett lopp som tar typ tre timmar hade varit betydligt trevligare, men det är ju klart då hade varit alldeles för snabbt för de bästa. Därför sa jag aldrig mer.

Har jag då hållit det jag lovade mig själv? Nähähä, jag är anmäld igen och den här gången i Damer 30. What?! Vet inte riktigt vad jag gett mig in på, men det ska väl bli kul.

Det jag är mest orolig för är starten. Jag är rätt så segstartad och jag har tyckt att det går ruskigt fort redan i motionsleden, hur är det inte då i tävlingsfållorna..? Det gäller väl att bita i och försöka hänga på. När man sedan väl är igång släpper förhoppningsvis nervositeten och jag kan köra mitt eget rejs. Jag förstår såklart att jag inte har något att hämta vad gäller placering men det ska bli kul att köra loppet utan att behöva köa så mycket på stigpartierna (hoppas inte att jag själv åstadkommer för mycket köande bakom mig bara...).

Jag har som bekant inte kört i tävlingsklass tidigare och det är helt enkelt för att jag är för feg för det och för att det är så få tjejer som deltar. Det går liksom inte att gömma sig i massorna i resultatlistorna direkt. Nu tänkte jag strunta i det för en gångs skull, om alla tänker som jag gjort kommer det aldrig bli fler tjejer i startleden. Så slutfegat, nu kör vi! Kommer nog att skaka av nervositet i startfållan men men det ordnar sig nog. Wish me luck!

//Y

5 kommentarer:

 1. Vad roligt! Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yvonne The Summit MTB23 juni 2015 20:10

   Tack Hasse! Ska bli kul, tror jag...

   Radera