måndag 1 juni 2015

Backkörning och samtal med en jägare


Eter en misärhelg vädermässigt var dagens värmebölja på dryga 15°C rena lyckopillret! Vi kunde till och med köra kortbent utan att benen domnade bort pga kyla, häftigt. Berget var det som fick njuta av våra bleka lår och vader idag.

Precis när vi skulle svänga in i skogen träffade vi på en trevlig herre som började prata med oss. Han var jägare för Krapperupsstiftelsen som äger stora delar av reservatet. Han undrade lite om vi brukade ge oss ut i terrängen utanför stigarna och cykla. Det gör vi absolut inte. Han hade verkligen inget emot att vi cyklar på berget, tvärtom. Han förklarade att det just nu är väldigt känsligt att störa djuren då både rådjur och kronhjort har eller snart har ungar. Djuren är vana vid att det är liv och rörelse på stigarna men vill inte bli störda på sina domäner. Han var precis som vi mäkta irriterad över alla som låter sina hundar springa lösa, det är helt förbjudet där.

Sen bar det uppför för att göra det vi hade tänkt, kötta backar! Två mycket kladdiga cyklar fick sig en tvätt när vi så småningom kom hem.
//Y

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar