lördag 30 maj 2015

Lost in the backyard


Har du någonsin tappat bort dig i din egen bakgård? Det gjorde vi idag, nästan iallafall. Vi packade en fikarygga och stack till Berget för att reka ett par stigar till fots.


Vi började gå längs en fin, vältrampad stig som efter ungefär hundra meter blev smalare och smalare. Tillslut insåg vi att stigen inte var trampad av människor utan av skogens invånare, som typ rådjur och dom där jättehararna som bor på berget. På marken vid två platser hittade vi sovplatser, en samling plättar som var "välsopade" och lagom stora för ett rådjur eller en hjort. Skogen ändrade också karaktär jämfört med de platser vi brukar cykla på. Eftersom vi känner till alla de utmärkta lederna och mycket mer än så var det ju ingen risk att gå vilse men det blev en del brötande i obanad terräng och faktiskt så att vi började tveka på var vi var.
Den andra stigen vi kollade upp har vi testat tidigare, men nu gick vi den för att se om det går att hitta nya spår på de ställen där det är alltför blött för att cykla. Det fixade sig bra och nu har vi ett rätt så långt stigparti som är fullt cyklingsbart och lite tekniskt, kanon!


En mycket trevlig dag i en skog som vi besöker flera gånger i veckan, men idag fick vi se en helt ny sida av den.


Cyklat har vi alltså inte gjort, men det är kul att läsa om alla er som kört Långa Lugnet idag och rätt så avundsjuka blir vi...

//Y

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar