fredag 9 januari 2015

FredagsFys - Dax att växla upp!

Nära "Pporten" 128kadens, nästan maxpuls men det känns som värst när man slutar trampa, finns inte syre nog.


Nu är vi en bit in i januari och jag har velat ett tag om hur träningen ska se ut framöver. Det borde jag såklart ha bestämt för länge sedan men jag har ofta en lite flytande plan och vet på ett ungefär vad och när vissa saker bör göras.

Under hösten har jag kört lite blandat men med fokus på styrka som ni kanske märkt, jag vet att jag behöver det för att utvecklas.

Nu går vi in lite i andra halvan av vinterträningen, det har ju liksom vänt och går i rätt riktning och närmar sig en cykelsäsong sakta men säkert. Det innebär att jag så småning om tänker mig lite större del av träningen med fokus på hög kadens och puls än på styrka. Det är med andra ord snart dax att köra mer VO2max träning än tidigare.

Redan i morse började jag ladda mig mentalt för att efter jobb gå ner till monarken och testa mina gränser. Jag ville få fram någon sorts svartpåvittbevis för vilken nivå jag ska lägga mig på i början. Det är ju inte så att jag inte kört den här typen av träning alls under hösten men jag gillar att på något vis testa av och börja bygga från det. Jag körde bla. flåsettor, fyror, och ett maxtest med lång vila emellan varje. Eftersom att jag tror att jag känner min kropp så anser jag mig nu veta på vilken nivå (läs Kp och kadens) jag ska lägga mig och det känns bra. Självklart så kommer jag gå högre när jag fokuserar på ett pass i taget. Det blev en smärtsam eftermiddag med mjölksyrafest som förhoppningsvis gav lite träningseffekt ut över självinsikt.

//Nilsson


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar