fredag 5 december 2014

10x2min styrkeintervaller kan man ju roa sig med en fredag

Vi fortsätter jobba på benstyrkan här i stugan. Idag körde vi båda två lite längre och färre intervaller på något lägre watt. Vi har ju kört några omgångar 20x1min och vi tänkte att det kan vara bra att köra mer varierat. Det märks ibland att kroppen vänjer sig vid en viss typ av intervaller om man kör samma sak ofta, benen blir världsmästare på just den intervallen. Dags att förnya sig nu innan det händer, därför ökade vi till 2minutersintervaller.

Nu är väl tanken med styrkeintervaller inte att pulskurvan ska se ut si eller så, men så här ser iallafall min kurva ut efter avslutad träning idag.Igår hade jag en betydligt mer avslappnad dag. Direkt efter jobb cyklade jag ungefär tre minuter till Friskvårdshuset för en timmes massage. Lagom mörbultad trampade jag efter det direkt hem och landade en stund i soffan med en kaffe. Duscha och piffa till sig sedan upp på cykeln igen och iväg till julfest med jobbet.

Cykelvin serveras såklart.
Efter några trevliga timmar slängde jag mig på cykeln och var hemma och hade låst in cykeln i förrådet 7 minuter senare! Perfekt avstånd till festlokalen alltså (eller jäkligt snabba ben)!

Nu börjar Andreas snacka om att han så gärna vill ha en cykelcross igen... En kompis har nyss köpte en och han verkar vara jättenöjd och det är nog så att det faktiskt är rätt bra som vinterdistanshoj och pendlarhoj. Men allvarligt - hur många cyklar kan ett hushåll egentligen ha??

Tidigare i höst var vi och rekade lite i ett närliggande område där det nog skulle kunna gå att få till en rätt så bra cxbana.

Där finns bland annat en riktigt lång trappa att springa uppför. (det finns också steniga branta nerförslöpor som man kan slå sig halvt fördärvad i men dom går ju att undvika)
//Y

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar