måndag 25 augusti 2014

Snapphaneturen 2014 RaceReportJa, vad ska jag säga om gårdagens lopp egentligen? Allt gick så fort att jag knappt hunnit reflektera över det hela. Vi fick en kommentar här i bloggen tidigare i veckan om att vi borde köra Snapphaneturen. Det jag har hört om loppet tidigare är att det är en riktigt tuff bana som är både teknisk och innehåller många höjdmeter. Kände väl att det inte var något jag var upplagd för just nu.

Vad som sedan hände i lördagskväll är näst intill en gåta! Jag surfade in på loppets hemsida och såg att det faktiskt var rätt så många tjejer anmälda till den korta varianten. Då bestämde jag mig, halv tio på kvällen efter god mat och något glas vin, jag kör! Andreas sa hela tiden nej och höll fast vid det och det gjorde han rätt i eftersom han har en skadad ankeln som är svullen och öm. Fast han var grymt avundsjuk när vi stod där på plats vid startområdet :)

Så vid tiotiden på kvällen började jag leta reda på några rena cykelkläder och packa i ordning alla prylar. Försökte få tag på någon form av gels eller liquids eftersom vi bara hade en sån kvar efter CykelVasan. Ingen lycka där, men jag hittade iallafall ett rör med GTtabletter i gömmorna. Sov nästan ingenting den natten och kunde inte äta mycket frukost, började bli lite nervös...

Vid niotiden var vi framme vid Hovdala slott och jag gjorde min efteranmälan till motionsklassen för det korta loppet på 40km. Träffade på Peter på parkeringen och han var snäll och delade med sig av sina gels - tack så mycket!! Fick också lite info om banan och jag kände mig lite lugnare när han sa att den inte var så hemskt teknisk. Träffade även Jessica som jag körde med den sista delen av Ränneslättsturen och hon skulle också köra den korta banan.

Jag tittade runt lite bland de andra cyklisterna och såg inte så många kända namn. Jag typ hejade på Åsa Erlandsson och Niklas Gustafsson, han verkar vara en trevlig prick som vi skakade hand med på Gran Canaria i vintras.

Klockan 11:20 gick starten för min fålla och det drog iväg i ett rasande tempo i startloopen. Jag kände  direkt att benen inte orkade pressa på så hårt så jag fick släppa dom jag körde med. Jag är aldrig speciellt stark i början :(

Banan var verkligen jättefin, mycket cykling på smala slingrande stigar och lite grusväg. En hel del branta stigningar, det gillade jag! Det fanns några lerhål och underlaget var ibland lite sugande på grund av vätan, rätt så många hala rötter också. För mig var det en del partier som var för svåra, där fegade jag och klev av cykeln. Det var när det låg för många riktigt stora stenar i vägen och jag vill verkligen inte vurpa! Det har jag gjort så det räcker. Undrar faktiskt om folk verkligen cyklar över alla dessa hinder?! Vissa var i mina ögon endast lämpade för Emil Lindgren eller Nino Schurter, så tekniskt skicklig är jag, haha!

Efter Himmelsbacken (tror jag) Det var många som gick uppför, men inte jag. Kullabergscyklister går inte i uppförsbackar! 


Sista milen körde jag nästan helt själv och började allvarligt fundera på om jag faktiskt låg sist av alla...  I mål kom jag tillslut, så jäkla trött! 2:46 blev tiden och en 4:e plats av 23 damer, så jag var ju inte sist ändå :) Var verkligen grymt glad över att jag inte skulle ut på ett varv till!

Hade inte mycket kvar att ge när jag rullade över mållinjen.


Kan absolut tänka mig att köra Snapphaneturen nästa år igen, ska bara träna lite mer teknik...
//Y

3 kommentarer:

 1. Andreas Lundahl27 augusti 2014 10:34

  Kul att ni kom iväg, bra kört! Tyvärr insåg jag till sist att jag blev tvungen att stå över detta året p.g.a. tidsbrist, hoppas på nästa år istället.
  Det är ett tufft lopp, vissa partier kräver mod, och definitivt en bana som har stora fördelar på om man kört vissa partier tidigare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yvonne The Summit MTB27 augusti 2014 19:55

   Tack för tipset, hade missat loppet annars, trodde att det gick senare. Det var en både riktigt tufft och kul bana! Jag skulle nog behöva sticka dit och öva på vissa partier :) Men jag tror att det är omöjligt att hitta runt på banan utan pilarna...

   Radera
 • Andreas Lundahl28 augusti 2014 11:25

  Japp, banläggningen är rätt knixig i sin utformning, tror att den finns som garmin-fil någonstans, men vet inte hundra var.
  Däremot vet jag att Hässleholms cykelklubb kör visningar av Snapphaneturen/stigarna på Hovdala då och då, de brukar lägga ut om det på sin Facebook-sida eller på Snapphaneturens facebook-sida.
  Det brukar även förekomma en hel del Happy-rides på Hovdala, faktiskt ibland enbart för tjejer. Info om dem hittar du såklart på HappyMTB.org ...

  SvaraRadera