tisdag 12 augusti 2014

Körde jag för snabbt 2012, byta startgrupp eller?

När jag kom hem från jobbet idag var Andreas ute och cyklade. Vi tog en kopp finkaffe när han kom hem och sen stack jag ut och cyklade bort en huvudvärk. Det funkade riktigt bra :)

Ingen har väl missat att det är CykelVasadags på lördag? Det ska bli kul! Är dock lite tveksam till huruvida jag verkligen platsar i den startgrupp jag hamnat i... Jag har blivit seedad på min tid från 2012 då jag gjorde ett kanonlopp och körde i mål på 3:45. Förra året gick det ju inte alls lika bra och jag är tveksam till att jag kommer göra det bättre i år.


Jag tycker att det verkligen inte är någon fördel att starta i en för snabb grupp. Det är lätt att bränna ut sig när man försöker hänga med de som är snabbare och det är också lätt att få negativa tankar när man blir frånåkt och omkörd. Skiljer det bara lite kan det såklart vara positivt att köra med de som är snabbare, om man orkar hänga med, då får man ju bra draghjälp. Skiljer det för mycket blir det bara slitigt och man får i stort sett köra själv.

Frågan är nu om jag ska se om det går att flytta ner något startled eller försöka bita i och hänga med så gått det går?

//Y

5 kommentarer:

 1. Patrik Skolling Möller13 augusti 2014 08:34

  Nä, sluta nu. Du tänker fel!

  Se till att vara riktigt skönt uppvärmd innan starten och ta på nya rena fräscha kläder innan start.
  Där emellan måste du se till att du inte fryser. Fleece och mysbyxor anbefalles.

  Sedan tar du av dig stressen och känner på kroppen och kör HÅRT. Det kommer gå bra. Det vet jag. Du är ju mycket stakare
  i år jämfört förra året. Och definitivt om man jämför med ’12.

  Ockå cykeln sedan… 

  Kör hårt och lycka till !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yvonne The Summit MTB13 augusti 2014 11:50

   Ja jag får väl ställa mig i min startgrupp då! Det är så svårt med uppvärmningen bara eftersom man ska läggs cykeln i fållan rätt tidigt. Men ska iaf försöka hålla mig varm med överdragskläder

   Radera