måndag 18 augusti 2014

CykelVasan 2014 RaceReport

Olof från Norens Cykel & Fritid fångade mig på bild i Risberg.


Det var egentligen inte meningen att vi skulle köra CykelVasan i år, men det var ju faktiskt tur att det blev av ändå! Jag lyckades vinna en startplats från Vattenfall och då köpte Andreas också en plats.

Frukostuppladdning i ottan.


Lördagsmorgonen började med en riktigt kall och blöt cykling ner till startområdet. Vi var där i god tid och jag som startade i fålla 10 kunde lägga min cykel allra längst fram. Sen var det bara att försöka hålla sig någorlunda varm i väntan på starten. Andreas stod också långt fram i fålla 6 och när han hoppade in i fållan fem minuter innan start sa de som stod bredvid honom att du har nog punka, det bubblar ur ditt framdäck! Inte kul, men det var bara för honom att pumpa och skaka och hoppas att det skulle täta sig. Det lyckades som tur var, både läckan i fälgkanten plus ett hål i sidan.

Efter att ha huttrat i blöta kläder i över en timme var det dags för mig att dra iväg. Började trampa uppför och hade riktigt tunga ben, kände mig inte alls på topp. Men jag vet ju att jag behöver ganska lång uppvärmning innan jag kommer igång, så jag var inte speciellt orolig. Efter backen kändes det bättre och i år blev jag inte bara frånåkt hela tiden, jag kunde hänga med bra.

Banan var bitvis rätt så blöt och lerig efter allt regnande, det gjorde det lite tungkört ibland men också roligare. Det gick trots det fort och jag höll ett bra tempo hela vägen. Fick väl en liten dipp någonstans i mitten och benen hade inte mycket att ge i backen vid Oxberg t.ex. Sen kom energin tillbaka och jag hängde på några killar som körde riktigt bra och snabbt. Det brände i låren då jag fick köra aningen över min kapacitet och gick i en hiskelig fart i nedförsbackarna. De sista milen tycker jag verkligen är roliga att köra i hög fart, det är lättkört och en fint böljande bana. Men jäklar vad ont det gjorde!

Cykeln fungerade helt perfekt och American Classic-hjulen med Thunder Burt rullar fantastiskt bra. Jag rullade om folk som trampade när det gick svagt utför. Det enda jag kanske skulle kunna klaga över är väl i så fall utväxlingen, hade inte tillräckligt höga växlar för att kunna trampa med de som körde riktigt fort i de långa asfaltsutförsbackarna. Det gör iofs inte så mycket, tycker nog det går tillräckligt fort ändå. För den som undrar kör jag på 650B med 38/26utväxling på vevpartiet.

Rullade i mål på tiden 3:36:51 och är så himla nöjd! Andreas körde på 3:19:10 och det kommer han att skriva mer om senare.

Vår vän Linus körde också loppet och fastnade på bild.Sen testade vi en lite annan variant av cykel. Undrar om det inte blir helskägg och rutig skjorta för Jonas och Andreas nu?Sist men inte minst vill vi bara säga till dig Stina: du ger utomordentlig och oumbärlig service och support! Tack för allt och vi hoppas verkligen att du själv kör hela CV om ett år eller två :)


//Y

3 kommentarer:

 1. Tack själva! Bara kul att få va med även fast jag ej kunde va med & cykla i år! Jag kommer absolut cykla hela CV ngn gång! ;)

  SvaraRadera
 2. Mikael Kippilä21 augusti 2014 07:50

  Bra kört av er båda!
  Vad är sannolikheten hatt vi skulle ses på Pizzerian?? Förra året på Statoil, vi måste sluta ses på konstiga ställen ;)
  I alla fall kul att språkas lite!

  SvaraRadera
 3. Nilsson The Summit MTB21 augusti 2014 19:19

  Hej Mikael, tack så mycket!
  Du skrev ju tidigare att vi skulle ses. Litade på dig men fattade inte hur. Helt sjukt vilken slump. Vi sa båda efteråt att det var synd att det blev så kort, men trevligt att ses!!!

  SvaraRadera