onsdag 2 juli 2014

Tankar en vilodag

I det här läget vill jag inte tvärnita och stå och småprata om vädret!

Som vanligt när jag kör ett lopp så brukar jag efteråt knäcka ur mig att detta var sista gången. Det gjorde jag även nu på Ränneslätt. Men som vanligt ändras den åsikten raskt senast dagen efter… Det jag helst av allt skulle vilja är att ha tid och få möjlighet att åka fler långlopp, det känns i kroppen som att det skulle behövas för att prestera riktigt bra. Ett par långlopp i benen vore som en språngbräda och kanske den boost jag behöver för att våga ställa mig i en tävlingsfålla, inte för att jag någonsin skulle ha en chans att vinna utan för att mer ha möjligheten att köra mitt eget lopp på mina villkor i mitt tempo. Jag har en förmåga att tappa lusten när småpratet går igång som om man stod i kön på ICA.

Varken jag eller Yvonne får heller särskilt ofta chansen att ha tid till något längre träningspass, att köra lopp lite oftare än en gång per sommar skulle också göra att inte bara tävlingsvanan med allt vad det innebär ökar utan också vanan att cykla länge under hård ansträngning. Vi cyklar mycket och hårt men har ofta inte möjligheten att få till dom där riktiga långpassen.

Igår hade vi en kul dag på cykel med trevligt folk som efteråt byttes till grillkväll med ännu fler cyklister, vilket gav ännu mer inspiration! Kanske vi anmäler oss till något mer långlopp i sommar ändå, om vi kan få till det med semester osv... :)

//Nilsson

7 kommentarer:

 1. Jag tycker du ska våga stå i tävlingsfållan! Jag ångrar det inte och som du skriver,köra mer i eget tempo. Det lbir lite annat i motionsledet.
  Det är himla synd att långlopp är dyra med allt vad som tillkommer,.

  Finnmarksturen är ett jättefint lopp! Förvisso långt ifrån er men ändå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nilsson The Summit MTB3 juli 2014 09:01

   Ja det blir en del pengar och en hel massa tid då många tävlingar går långt upp i landet. Ska ta mig en funderare :)

   Radera
 • Annars är ju Snapphaneturen ett alternativ. Ingår inte i långloppscupen men arrangör av SM (MTB-Maraton) 2012 och 2013. Dessutom rätt nära då det går i Hässlholm.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nilsson The Summit MTB3 juli 2014 09:07

   Ska väl vara ett ganska roligt fint och jobbigt lopp va!? Har du kört det? Förresten, en annan sak. Du vet att bara google+ användare kan kommentera i din blogg va. Eller är det jag som är okunnig ;)

   Radera
  2. Hej!

   Jo jag har kört det ett antal gånger. Senaste gången förra året (efter ca 10 års uppehåll från cyklingen). Det är ett mycket roligt lopp och jobbigt. Finns två distanser, 35 och 70 km. Det marknadsförs som Sveriges stigrikaste långlopp.
   Större delen av min träning sker i området och därmed på banan. Om ni är sugna på att prova annat än "Berget" :) får ni gärna höra av er så kan vi ta en tur så ni får se hur Hovdalaområdet är att cykla i.

   Angående kommentarer hade jag ingen koll på det. Måste vara nån inställning. Jag har ju blogger precis som ni. Bra att du/ni fångade upp det.

   Radera
  3. Nilsson The Summit MTB4 juli 2014 10:01

   Ja jag har faktiskt försökt att kommentera i din blogg ett par gånger… Det är en inställning i layout, kommentarer. sen hittar du själv :) Det kunde vara kul Peter, vi hör av oss om vi får möjlighet att dra iväg!!!

   Radera