torsdag 26 juni 2014

Sommarlistan

Helena bloggade ner sina svar på frågorna i den här "Sommarlistan" och bollade sedan vidare den till mig :)

Hur ser dina planer ut för sommaren?
Jag kommer att jobba näsan hela sommaren. Tänkte spara några semesterdagar till hösten om vi får för oss att hitta på något då. Men lite skoj kan man väl få gjort i sommar ändå - cykla i Danmark, där finns både fina skogar och fina småvägar  - hälsa på goda vänner i Askersundstrakten och cykla där också. Har inte så många utstakade planer faktiskt, vi får se vad som sker.

Min dag på jobbet idag såg bland annat ut så här och då är det ju inte så himla tråkigt att jobba!Vad gör/gjorde du på midsommar?
Midsommarafton firade vi hos vänner i Jonstorp med allt som hör midsommar till, inklusive tårtan med stort T. Skrapade väl ihop några vuxenpoäng genom att två dagar innan förboka taxin hem.

Vad ska du läsa i sommar?
Jag gillar egentligen att läsa, men den senaste tiden har det bara inte blivit av. Sist jag läste en bok tog det ett par år innan jag kommit igenom den... Man hinner liksom inte när man cyklar sig dödstrött en massa!

Vad dricker du i sommar?
Egengjord flädersaft, en riktigt god törstsläckare! Espresso, eller en lungo, med ett litet glas Calvados på kvällen efter maten är vardagslyx. Några AfterBajköl lär det väl bli och en hel del vanligt kranvatten under cykelturerna.Bästa sommarlåten?
Kommer inte på någon enskild låt, men har gärna Beach House Radio Terrazza på i bakgrunden.

Vad vill du helst grilla?
Kamben är ju helt oslagbart på grillen! Hemgjorda hamburgare är också mumsigt.

Vilket är ditt favoritplagg för sommaren?
Bikini, för det innebär ju såklart finväder :)

Din bästa sommarfrukost?
Långfrulle på verandan med en kopp te, färsk frukt i en skål, en cappuccino och färska bullar från bageriet.Min bästa park?
Är faktiskt aldrig i några parker...

Bästa badställe?
Stranden nedanför vårt hus, men jag har faktiskt inte badat än i år... Jag är en aning kräsen, vill ha vindstilla väder och spegelblankt vatten och helst inte en massa folk på stranden. Det brukar kunna funka att pricka in alla dessa kriterier tidiga morgnar eller sena kvällar. Kanske borde ta tag i badandet för det är ju faktiskt helt ljuvligt att tassa ner till stranden yrvaken och barfota i den svala morgonluften och väcka kroppen med ett dopp.

Jag passar väl vidare till Annelie , Karolina och Penilla&Anna!

//Y

2 kommentarer:

  1. Trevlig läsning! Din frukost såg himla god ut! Skrattade lite åt vuxenpoängen där, mest igenkännande även om jag mest är den som kör:-) Trevlig sommar

    SvaraRadera
  2. Oh. trevligt det låter :) dock får jag köpa flädersaft i affären.. fick aldrig tummen ur för att plocka fläder. :/ men men. Nästa år kanske :P

    SvaraRadera