måndag 30 juni 2014

Ränneslättsturen 2014

Foto: Allt om MTB


Årets lopp var precis lika kul som förra året. Det är verkligen en fin bana med mycket roliga stigar. Det regnade rejält dagen innan så vi förväntade oss riktigt leriga spår. Det var faktiskt rätt så blött på sina ställen och ganska tungkört men mestadels ändå bra stigar. Vädret var ju helt klart perfekt under dagen, inte för varmt och inte för kallt och framförallt inget regn.

Det var några nya partier längs banan med två vägval med olika svårighetsgrad. Det kanske kan vara kul och bra om man har möjlighet att kolla in de olika spåren i förväg. Svårt att veta hur svåra dessa partier är när man inte sett dom innan... jag valde de lättare alternativen men när jag tittade bakåt såg jag att det kanske inte var för svårt ändå. Andreas körde vissa svåra och någon lätt väg.

Hur gick loppet då? Jo, det gick väl ungefär som förra året :) Det började i ett snabbt tempo genom centrum och ut till det första stigavsnittet där det blev till att hoppa av cykeln och stå i kö. I år gick iallafall kön sakta framåt, vi behövde inte stå helt stilla. Det är en aning frustrerande att behöva gå så mycket i början av loppet så fort det blir singletrack, man vill ju bara gasa på och komma framåt. Men vi ska väl inte gnälla för mycket över det när vi ställer upp i motionsklass... Vill man komma fortare fram finns ju faktiskt möjlighet att köra i någon av tävlingsklasserna.

Ett tag in i loppet minskade köandet och jag kunde köra på rätt så bra i mitt eget tempo. Lyckades ta hjul på några killar på asfalts- och grussträckorna och det gav lite "vila" med fortsatt högt tempo. Andreas jobbade upp sig och körde om så fort det gavs tillfälle. Han hittade också några att köra med emellanåt.

Foto: Allt om MTB
Med ungefär tre mil kvar kände jag att det var läge att kontrollera kvalitén på leran och rötterna så jag kastade mig på sidan och skrapade benet mot marken, jag vurpade med andra ord. Det var inte i någon hög hastighet så det gick bra men gjorde ont. Strax efter den incidenten kom en tjej ikapp mig och vi hjälptes åt resten av vägen. Det var riktigt kul och peppande att köra tillsammans med henne. Vi cyklade om många och tog oss fram i bra tempo. Vi fick några glada tillrop i spåret tex när vi cyklade uppför en av de där jättebranta backarna där några killar gick, det kändes riktigt sporranden :)

Tyvärr strulade det till sig i ett lerigt parti i slutet och jag tappade hennes rygg, hon kom i mål knappt en minut före mig och knep första platsen i damer motion. Jag kom tvåa - i år igen! Tiden för mig blev 4:17. Jag är helt klart nöjd med min prestation och jag kände mig mycket säkrare i de tekniska partierna i år än förra året och cykeln funkade helt klanderfritt! Andreas körde i mål på tiden 3:48.

Kul också med några hejjanden på "Team Summit", bland annat från en Fredrik jag träffade i spåret!!

Med facit i hand skulle vi nog ha kört några längre träningspass under våren. Jag tycket att loppet kändes lite väl långt, kroppen är inte alls van vid att cykla så lång tid. Om jag förstod Andreas rätt så kände han sig ganska stark men han lackade ur lite på allt köande framför allt i början av loppet. Men som sagt ska man gnälla finns ju möjligheten att köra i tävlingsklass ;)

//Y

2 kommentarer:

 1. Självklart hejjar man lite när man stöter på en kändis i spåret//Fredrik

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yvonne The Summit MTB3 juli 2014 09:28

   Haha :)
   Hoppas loppet gick bra för dig med!

   Radera