torsdag 12 juni 2014

Håll tyst nu då!

Nu behöver jag experttips på hur jag ska få tyst på skrikande bromsar. Ända sedan jag köpte min cykel har bakbromsen tjutit. Det låter när jag bromsar hårt medan jag kör fort nerför och det spelar ingen roll om det är torrt eller blött. Tänkte först att bromsarna behövde köras in, men det borde ju vara gjort vid det här laget.

Vi (läs Andreas) har rengjort både bromsskivan och klossarna och även centrerat oket, utan resultat. Vad mer kan man göra? Om någon har några bra idéer så tar jag tacksamt emot dom! Bromsarna tar ju hur bra som helst men det är inte så kul när det skriker så att både djur och människor blir vettskrämda... :(
Förutom att försöka fundera ut en lösning på ovanstående problem har vi varit ute på vischan och köpt bambupinnar och hittat fina små grusvägar.
Sen har vi skrivit ut några fler bilder också, fint!//Y

12 kommentarer:

 1. Jag hade också en skrikande bakbroms på min mtb, bytte klossar sen var det problemet ur världen.:)
  /Jocke

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yvonne The Summit MTB12 juni 2014 21:58

   Ja, jo det skulle ju kunna lösa problemet, men det känns ju lite surt när hela cykeln är sprillans ny... Men det kanske får bli så ändå :)

   Radera