onsdag 11 juni 2014

4 varv på intervallbanan

Vår kortare intervallbana var det som hägrade idag efter jobb med efterföljande kaffe. Regnet hängde i luften när vi stack iväg och över Berget såg det oroväckande mörkt ut. Mycket riktigt regnade det där men inte i någon större utsträckning, dropparna kom knappt ens ner genom lövkronorna!

Vägen ut till Berget har vi som uppvärmning, det tar ca 20 min fram till första uppförsbacken. Efter det tuggade vi några fler backar innan vi drog igång intervallerna. Fyra varv på banan bestämde vi idag. För mig tar ett varv ungefär 7 min, varav 4 min uppför och resten ner längs bitvis teknisk stig och en lite enklare backe att hämta andan i. Ett varv är 1,21km

Jag kom upp i 94% av maxpuls i varje uppförsbacke, men lyckades inte pressa upp pulsen mer än så. Jag hamnar ofta på just 94% som maxnotering oavsett om jag kör "kontrollerade" intervaller utomhus eller en vanlig runda på Berget, hur kommer det sig? Eller  det är iofs kanske inte så konstigt ändå, de där sista procenten är såklart svåra att nå.

Innan vi begav oss hem tog vi ett varv runt Ona Mosse och hamnade bakom de långsammaste hästar vi någonsin råkat ut för i skogen! Och där finns inte så många ställen att köra om på och inte verkade ryttarna vilja släppa fram oss heller. Så det blev snigelfart för oss nästan hela vägen, tillskillnad från den här killen:


Förresten, har ni sett en pilgrimsfalksunge någon gång? Kullabergsbloggen har lagt ut några fina bilder från när de ringmärkte den här dunbollen:

Bild lånad från: http://kullaberg.wordpress.com

//Y

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar