lördag 5 april 2014

Hur bromsar man?

Ja här händer det grejer ska ni veta! The Summit MTB har blivit med Instagram och vi är precis lika lost vad gäller detta som Facebook, så hav tålamod med oss, vi kanske börjar fatta hur det hela fungerar så småningom :)
Förutom denna stora happening har vi såklart kört ett par timmar i skogen. Det var faktiskt inte den bästa cyklingen direkt, så himla kallt fastän termometern säger 8°... Bra träning blev det iallafall och riktigt skönt att komma hem, hoppa in i en varm dusch, käka ett lass pannkakor (om allt funkar så kan ni nu se en pannkaka på Instagram) och nu en fika finkaffe.


Sen har jag en fundering som kanske verkar konstig efter flera års cyklande. Hur bromsar man? Jag har ju slitit ut bromskivan till bakbromsen, men inte frambromsen. Jag använder mest bakbromsen, typ kanske 70bak/30fram. Jag bromsar alltså med båda samtidigt, men mer bak. Hur är det egentligen man "ska" göra? Läste tex att Emil Lindgren mest använder frambromsen för att sänka farten och bak för att placera cykeln. Själv använder jag aldrig bara frambromsen. Det kanske är något jag borde lära mig, eller?

//Y

2 kommentarer:

 1. Ja hur "ska" man göra egentligen? Men jag tänker att det iaf är bra att behärska båda bromsarna var för sig. Frambromsen är effektivare på att ta ner farten så den är onekligen användbar. Testa köra en runda med bara vänsterfingrarna på bromsen, så ser du vad frambromsen går för och hur den beter sig i olika situationer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yvonne The Summit MTB6 april 2014 19:58

   Ja jag måste nog ta och tvinga mig till att testa bromsa mer med frambromsen. Testade lite under dagens träning faktiskt :)

   Radera