onsdag 16 april 2014

Backträning och vurpor på schemat

Det började inte helt bra när vi skulle iväg ut efter jobbet. Min cykel ville inte helt enkelt, kedjan gick inte att dra runt. Det visade sig att det var en av trissorna som inte funkade, den gick inte att snurra på. Det var ju inte jättelänge sen jag bytte till nya trissor så jag förstår inte vad som hänt, det var inget problem sist jag cyklade. Det löste sig med en trissa till en xt-växel, tack och lov påsken är räddad - vi kan cykla vidare!Såsmåningom kom vi i alla fall iväg. Backträning i dag och två vurpor. Jag stod för båda... Den ena skyller jag helt och fullt på eggbeaterpedalerna. Jag kom fel i en superbrant backe och skulle sätta i en fot men fick inte ur foten ur pedalen. Den andra var också uppför och framhjulet halkade ner i ett dike och jag flög med huvudet före ner i diket på andra sidan stigen. Där låg jag med cykeln över mig och ena armen i en liten bäck. All luft hade gått ur framdäcket också. Som tur var landade jag mjukt båda gångerna.

Angående pedalerna så vet jag inte vad jag gör för fel som inte kommer i och ur så lätt. Allt man hört om dom är ju just att dom tex är så himla lätta att klicka i... Kanske slits dom till och det blir lättare, men som det känns nu gör det bara att jag blir feg för jag litar inte på att jag snabbt kan komma loss.
Kanske byter jag tillbaka till xtr istället.

//Y

3 kommentarer:

 1. Hur har du satt klossarna i skon, det går att sätta på två sätt. Har själv satt fel en gång och det blev många vurpor på den träningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yvonne The Summit MTB17 april 2014 08:38

   Hej Tommy,
   Jag tror jag har satt dom enligt instruktionen för 15° urklick... ska kolla en extra gång.
   Jag är väl för klen helt enkelt :) Har hört att det ska bli lättare när man kört med dom ett tag, stämmer det?

   Radera
  2. Ja klossarna slits ganska fort och även skon där pedalen ligger mot.

   Radera