söndag 16 mars 2014

Min egen lilla utmaning i sommar

Varken jag eller Andreas är just nu i skick att träna på grund av en retlig förkylning, därför tog vi oss runt en sväng på Berget till fots idag. Det är rätt kul att gå samma stigar som man vanligtvis cyklar, man hinner se lite mer när man inte susar förbi så fort.

Jag kom tillexempel på en utmaning till mig själv! Jag ska under sommaren ta mig an en backe uppför, som jag i stort sett alltid kör nerför i vanliga fall. Jag har testat att cykla den uppför en gång men det tog stopp rätt fort. I sommar ska jag se till att bemästra den! Andreas har klarat den och då kan ju inte jag vara sämre ;)

Det är en ganska brant backe, men det som ställer till det är att den är full med rötter och stora stenar. När man cyklar den nerför flyter det rätt så bra, några smådrops bara och rätt vägval så går det fint.

Så klart ser det inte mycket ut för världen på bilderna, men ni som brukar cykla här vet ju att den är rätt stökig...
Toppen av backen
Jag vill verkligen bli mer teknisk och säker på cykeln. Som det var förra sommaren blev jag bara mer och mer rädd efter att jag vurpade gång på gång. Tror att det kan vara bra att ha en utmaning för sig själv, så man tvingar sig att ta tag i det som är svårt.

Det är min lilla utmaning, har du något du ska sätta tänderna i den här säsongen?

//Y

6 kommentarer:

 1. Min utmaning blir väl att se hur långt jag kan ta trial och hur jag kan få med det i ett XC liknande pass. Så det blir mycket teknik för mig i år också. :)

  SvaraRadera
 2. Yvonne The Summit MTB16 mars 2014 19:44

  Trial låter spännande och ett litet snäpp över min förmåga ;) Kör hårt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man lägger ju sig på den nivån som intresserar och passar en. För mig handlar det mer om att lära sig att hantera hinder på ett kul sätt istället för att cykla runt. Som större stenar, nedfallna träd osv. Sen är trial ett bra sätt att öva teknik och balans.

   Radera
  2. Yvonne The Summit MTB16 mars 2014 20:13

   Teknik och balansträning är precis det jag behöver, får väl börja med trial då :D

   Radera
  3. Tycker jag att du skall göra :)
   Mountainbike Xtreme har bra videos, bara att välja dom som är av intresse.
   https://www.youtube.com/watch?v=MJc_t30viYY

   Radera
  4. Eller Think Bikes
   https://www.youtube.com/watch?v=-nQSyLOoN2U

   Radera