tisdag 4 februari 2014

3x15 med lampa i pannan


Dryga milen raksträcka, skönt att det var mörkt :)

Körde 3x15 intervaller ute idag, sanslöst skönt att gasa ute. Körde rundan ut om svedberga kulle idag, den innehåller evighetslånga raksträckor som lämpar sig utmärkt för långa intervaller. Ut dit går den på en gammal banval (bilden) och påväg ner mot havet igen långa raka vägar längs åkrarna... Uppe på svedberga hade inte vintern släppt som hemma hos oss, där var det vitt på vägar och stigar. På hemvägen en satans dimma en stund, det var som att simma i mjölk och ju mer man blåser på med lampan desto mindre ser man.

Jag har aldrig kört intervallträning ute tidigare, det brukar oftast bli "allt vad det går så länge det bara går träning..." Jag fick till en grym rutt för ändamålet och blev faktiskt överraskad hur bra det gick att genomföra utan avbrott (störande vägkorsningar etc.). Pulskurvan blev precis som jag ville ha den, inte riktigt lika jämn som på Monarken men nära på.

//Nilsson

2 kommentarer:

  1. Lite mera "the real thing" liksom, jag trodde själv att det skulle bli besvärligt att köra mina intervaller när jag började åka till Thailand över vintrarna men hittar man bara rätt runda så funkar det ju faktiskt riktigt bra. Och med lite referenspunkter längs vägen så ser man ju också när man gör framsteg :-)

    SvaraRadera
  2. Nilsson The Summit MTB5 februari 2014 06:37

    Hej Kjell, ja det kändes helrätt. Jag har ju läst under vintern att du kör ute, fungerade bra här också. "Enda" skillnaden är väl klädseln och panlampan :)

    SvaraRadera