torsdag 9 januari 2014

Varför ;)

Var får alla sin motivation från, dom som tävlar aktivt och kanske till och med har cykeln delvis eller helt som sin födokrok, det förstår jag. Men alla andra som till synes bara tränar, tränar och tränar och kör någon tävling eller motionslopp eller inget alls. Som jag själv, cyklar tillsynes helt planlöst utan någon som helst baktanke. Planerar och tänker till hur jag ska träna och lägger väldigt många timmar i sadeln både vinter och sommarsäsong.

Varför? Jag vet inte, jag bara gör det! Visst det är skitkul, men det tar ju över hela ens liv och det finns knappt tid till någonting annat. Man går upp på morgonen, käkar frukost, jobbar, tar en snabb kopp kaffe efter jobb, sen hoppar man i lycradressen och där var den dan...

Så frågan är var motivationen kommer ifrån? Jag har faktiskt ingen aning, jag bara har den!Jo förresten, glömde jag säga att jag håller vilodag idag? ;)

//Nilsson

8 kommentarer:

 1. För att det är så jävla kul!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nilsson The Summit MTB10 januari 2014 08:21

   Ja det behövs egentligen ingen bättre anledning...

   Radera
 • Många som går in för något väldigt mycket gör det för att fly från någonting annat.
  Varför jobbar vissa över väldigt mycket? Är det bara för extrapengarna eller är det lite skönt att
  slippa vara hemma och ta hand om det som skall göras där?
  Varför cyklar vissa jättemycket är det för at skaffa sig anledning till att inte hinna med annat?
  Skillnaden mellan er två och många andra är att ni brinner för det lika mycket? Då kanske det är mer ok att fly tillsammans. Eller flyr ni båda två från något?
  Så länge man mår bra det själv. och inte ens omgivning tar skada så är det bara köra på.
  För om man jämför att cykla väldigt mycket eller jobba över väldigt mycket tror jag att cykla är bättre för hälsan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nilsson The Summit MTB10 januari 2014 08:25

   Tänkvärd tanke anonym, själva flyr vi inte från någonting men det kan kanske vara en anledning för många vad vet jag!?

   Radera
 • För att få andas - rensa skallen - se natur - rensa skallen ytterligare - tänja gränserna - känna sig duktig - känna farten - träffa andra som gör det och uppleva skönheten tillsammans :) Där är motivationen! (för mig iaf)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nilsson The Summit MTB10 januari 2014 15:00

   Hej Katja, där satte du huvudet på spiken med en målande beskrivning tycker jag. Tack för det, roligt att få höra era tankar :)

   Radera
 • "Varför?" var ju en himla bra fråga :) Jag har tror jag har tappat bort anledningen som jag hade någon gång när jag började träna och nu bara gör, precis som du. Det är väl bara så man blivit van att leva sitt liv? Det finns ju sämre saker att lägga tiden (och pengarna) på :-)

  SvaraRadera
 • Nilsson The Summit MTB11 januari 2014 22:16

  Klockrent Karin, riktigt bra vinkel. Man hade säkert en bra anledning i början. Men nu har det nog blivit en kul och givande vana..? Vad det nu innebär :)

  SvaraRadera