tisdag 5 november 2013

Visst rullar det på även här

Hej på er!
Ibland har man helt enkelt för mycket att stå i, så har det varit för oss några dagar. Vi gnäller inte, det bara är så ibland. Ovan på en hel drös med måsten har vi också haft lite kul för oss, träffat vänner och cyklat, har även beställt cykel och cyklat i källaren såklart...

Under helgen har vi haft besök av vänner som vi träffar alldeles för sällan, riktigt trevligt och kul att visa runt lite smakprov av vår cykelterräng. God mat gott sällskap, gott kaffe hade det säkert också blivit om inte det hade varit för kommunens restriktioner att koka vattnet pga någon bakterie. Vad jag menar är att kaffet blev helt enkelt inte gott, så ska det inte vara hemma hos oss, basta!
Vi ska tydligen behöva koka vidare fram till torsdag eller längre.Långväga gäster, det bjöds på finväder för att vara november men danmark, nä så långt såg man ju inte...

Vi cyklade upp på Berget i lördags, synen som väntades var inte rolig! Stormen som kom förra måndagen hade fällt väldigt många träd som låg över stigarna. Hur många vet jag inte men vi fick gå och bära cyklarna över runt och under mest hela tiden under ca 3 timmar och 20 minuter loggad tid på GPS:en.

Till och med Cervélon blev luftad, bra helg :)


Cykeln till Yvonne blev till slut en Cube åter igen, det verkar inte som att något annat cykelmärke lyckas göra tillräckligt små ramar. Det blir en kolfiberram för 650B 13,5" stor som vi får skala bort det mesta på för att sedan snickra på XTR-komponenter som Y vill ha. Hjul och gaffel är inte bestämt ännu, (man måste vela lite) hjul verkar inte finnas så mycket att välja på ännu, förhoppningsvis dyker det väl upp lite att välja på under vintern? Y får berätta mer själv senare.
Ramen som Y beställt! 

:)


Hade!
//Nilsson


3 kommentarer:

 1. Mikael Kippilä5 november 2013 19:32

  Härligt att bygga cykel!
  Har lagt upp gaffel och hjul som jag tänkte köra på 2014, kanske kan va nå åt fröken? ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yvonne The Summit MTB5 november 2013 20:05

   Jo, det är väl förvisso kul att bygga ihop en cykel, men jag hade gärna velat köpa en "färdig" cykel med bra komponenter från början... Ska titta in hos dig och kolla vad du satsar på :) Alltid bra med tips, Tack!

   Radera