fredag 8 november 2013

Fredagsintervaller

Enligt vårt hopsnickrade träningschema var det dags för fyror i dag, men tiden rann iväg och det hanns inte med att vi båda skulle köra Monark. Andreas följde planen och pressade sina intervaller i källaren. Han gjorde det riktigt bra, nådde 97% av maxpuls i två av intervallerna.

Gubben behöver lite ryck i uppvärmningen för att komma igång!


A tjuvfotade sig själv under passet :)


Jag stack istället ut och sprang. På hemvägen drog jag till med en Tabata, 8 intervaller med 20 sek så fort jag orkade och 10 sek vila emellan. Jag har testat att köra Tabata på Monarken en gång tidigare och det kändes faktiskt mycket jobbigare, trots att jag fick upp pulsen högre när jag sprang. Eftersom jag sprang på en helt platt cykelbana beror det såklart på att jag inte hade något direkt motstånd för benen. På Monarken är det rätt tungt att dra igång varje intervall när man lagt några kilon i viktkorgen. Tanken med sådana här korta intervaller är ju att få upp pulsen ordentligt och det lyckades jag verkligen med, 202 bpm kom jag upp i och det faktiskt den maxpuls jag uppmätt tidigare!

Så här pigg såg han ut när jag kom hem - gott jobbat!


//Y

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar