fredag 4 oktober 2013

Testcykeln har anlänt - imorgon kör vi 650B

Det ska bli mycket intressant att prova hjulstorleken mittemellan 26 och 29, alltså 27,5 eller 650B som den också benämns. Vi har ägnat fredagseftermiddagen åt att ställa in den så att den passar Yvonnes mått.

Skillnaden ser inte så stor ut mot 26", hoppet upp till 29" är desto större.

Vi hade våra aningar att cykeln skulle bli för stor för Y, alltså ramen, men efter en del förändringar med sadestolpar styrstam och sänkning av styret ser det nu ut som att den faktiskt går att anpassa riktigt bra. Undrar om inte 650B kan ge lite av båda världar, det håller iaf Y tummarna för då en 29:er inte är att tänka på för henne. Vi får vänta med att känna på det tills imorgon för då blir det cykling.

Andreas har mekartofflorna på, då går allt som smort :)
11,2 kg med flaskställ och pedaler.

Efter att vi måttat in Yvonne passade vi på att väga cykeln också, cirka 2kg tyngre en Cuben (26:an). Detta bör ju vägas in när man tänker till i hur cykeln svarar på terräng och manövrer etc.

Så här ser testcykeln ut, en Scott Scale 735 storlek Small. Efter lite justeringar har vi tillochmed fått till ett litet drop, även om det syns dåligt på bilden.


Efter en superkort provrunda runt kvarteret känns det som att vi fått till sittställningen riktigt bra och det är lovande för en bra bedömning imorgon. Det här ska bli kul!!

//Y&A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar