lördag 26 oktober 2013

Nu har jag bestämt mig för vilken cykel jag ska köpa!

Som ni kanske läst har jag testkört både en cykel med 29tums hjul och en 650B. 29an var en Trek Superfly och den kändes lite för stor för mig, men jag måste ändå säga att den var förvånansvärt "snäll" i sittställningen. Med en kort styrstam och sadeln så långt fram det går hade den nog funkat ok, men jag vill hellre kunna ha lite längre styrstam och ändå nå bak till sadeln - alltså en kortare cykel.

Trek Superfly 5


Scotten jag testade hade hjulstorleken 650B och den var riktigt kul att cykla! Fick ju möjlighet att köra den i den terräng jag är van vid och det kändes som ett lyft jämfört med min 26a, trots att Scotten vägde drygt två kilo mer. Tyvärr var storlek small, ungefär 15,5", något för stor för mig och mindre finns inte.

Scott Scale 735


Efter att ha provat dessa cyklar har jag bestämt mig för att jag gillar 650B bäst och nu har jag snokat runt bland alla möjliga tillverkare för att försöka hitta en riktigt liten ram med rätt geometri. Äntligen har jag bestämt mig! Vad det blir får ni veta när jag lagt beställning på den ;)

//Y

6 kommentarer:

 1. Mikael Kippilä26 oktober 2013 22:39

  Välkommen till 27,5" träsket :)
  Beställde min i onsdags!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yvonne The Summit MTB26 oktober 2013 23:09

   Tack! Tror att det kommer bli kanon :)
   Jag var på väg att beställa min idag, men det gick tyvärr inte, får vänta till nästa vecka...

   Radera
 • Vilken teaser! Hade väntat mig många bilder och full spec på direkten. Lycka till med beställningen iaf!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yvonne The Summit MTB27 oktober 2013 18:13

   Haha, det var meningen att det skulle vara en teaser ;) Bilder och annat kommer så fort jag beställt den!

   Radera