söndag 6 oktober 2013

Det blir större hjul - jag har bestämt mig

Jädrar vilken rolig cykelhelg detta har varit!! Avslutade med en, för mig, hård träning i Kronoskogen. Sällskapet var tre snabbingar, så jag kom väl lite efter ibland. På slutet var jag riktigt trött och cykeln började kännas tung och seg i igångdragen, men det var grymt kul hela tiden!

Dagens motståndareNu har vi lämnat tillbaka Scottcykeln jag fick testa under helgen och jag är verkligt jättetacksam att jag fått låna den. Det har varit mycket intressant och positivt, nu vet jag vad jag ska satsa på. 650B är helrätt!

Efter två dagars cykling med större hjul kan jag säga att det här känns som ett självklart val inför nästa år. Det var faktiskt ett tag sen jag kände sån här cykelglädje! Tyvärr har jag insett att jag är för liten för att välja en cykel ur det "vanliga" sortimentet, utan måste titta på dammodeller. Det innebär en merkostnad i och med att jag blir tvungen att plocka av alla komponenter och köpa nya eftersom de modellerna inte är så bra utrustade från början. Allra bäst vore om jag kunde få tag på bara en ram och sätta på de komponenter jag själv väljer.

Dagens cykling bjöd på massor av kurvtagningar och igångdrag på en slingrig och rotig bana. Även här gjorde sig 650B riktigt bra. Den flöt fint över rötter och ojämnheter och var smidig i kurvorna. Den kändes också bra i igångdragen och med tanke på att cykeln var 2kg tyngre än min 26a är det inte så konstigt att det mot slutet kändes lite segare.

Tog såklart några bilder:En av få cykeltvättar denna säsong.
Nu ska jag söka igenom marknaden efter riktigt små ramar :)
//Y

6 kommentarer:

 1. Giant har ju ner till XS-storlek på sina 27.5" och även 29ers. Är det FS eller HT du letar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yvonne The Summit MTB6 oktober 2013 21:20

   Ok, det ska jag kolla! Det är en HT jag är ute efter.

   Radera
 • Jag är ganska kort, 163 cm men kör 29 och är helnöjd med det! Har du provkört ngn 29 med rätt storlek på ramen?
  Roligt med ny cykel :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yvonne The Summit MTB7 oktober 2013 22:01

   Nä, har aldrig testat 29 men skulle gärna göra det! Jag är ju tillochmed 10 cm kortare än du, men det kanske kan funka ändå? Du bor möjligen inte i närheten någonstans, kanske man kunde få testa din cykel i så fall? :)

   Radera
  2. Bor tyvärr långt ifrån! Men jag har bara fördelar med mina 29. Vet inte om det är ett allmänt antagande att det blir svårare att hantera stora däck om man är kortet eller om det är någon som verkligen testat och utvärderat. Det enda som jag upplevt är att det är något lite tyngre att starta om jag fått stopp i en brant uppförsbacke (stig) men det är inte så stor skillnad. Fördelarna överväger, rullar lättare över rötter och annat samt känns tryggare nerför på teknisk stig. Har heller inga problem att hantera den där det är lite trixigt. Bara att trampa och styra :-)
   Fast för att vara säker är det ju alltid bäst att prova innan köp. Vet inte hur mkt en decimeter kortare påverkar, för mig är det helt klart bäst med 29 iaf!

   Radera
  3. Yvonne The Summit MTB8 oktober 2013 21:42

   Tack för att du delar med dig av dina erfarenheter, det uppskattas verkligen :) Jag ska absolut ta chansen att prova 29" om jag hittar en liten ram jag kan låna!

   Radera