måndag 26 augusti 2013

Knak där bak

Vilat benen idag så när som på ett rullpass i kvällssolen. Jag har den senaste tiden haft ett envist knakande i drivlinan vi hård belastning på lätta växlar. Har försökt lyssna mig till vara det uppstår men som alla vet är det nästan omöjligt på en cykel.
Jag hade lyckats konstatera att det uppkom bak i drivlinan i alla fall. Plockade av och isär ALLT och testade efter hand om jag hittat rätt. Varför oavsett i vad problemet ligger eller vad saken gäller finns lösningen på det sista stället man letar?

Ovetandes äntligen klar, jag är 1 minut från att ha en tyst cykel här 

När jag plockade av kassetten tyckte jag att det gick lite för lätt, satte tillbaka drog åt ordentligt. Så var det fixat. Den typen av ljud funkar bara inte, jag blir besatt. Att det dessutom bara uppkommer när jag är som mest ansträngd kan få mina plomber att poppa ur av irritation!

//Nilsson

3 kommentarer:

 1. Patrik Skolling Möller27 augusti 2013 11:02

  Det kan varit mina OERHÖRT starka ben som förstörde hojen? ;)

  Jag håller med. Knak, knäpp och oljud gör mig helt galen med.

  Min CX har knakat. Efter att ha gått varvet runt så fettade jag in klingbultarna/anläggningsytan med Kopparpasta.

  Voilá! Tyst som i Viken.

  -Skogling

  SvaraRadera
 2. Nilsson The Summit MTB27 augusti 2013 11:20

  I detta fallet så har jag lärt mig att efterdra saker och ting som monteras :)
  Visst var där ett knak redan när du testade den med dina maffiga ben...?

  SvaraRadera
 3. Patrik Skolling Möller27 augusti 2013 11:51

  Ja, jag vill nog minnas ett litet knäpp...

  SvaraRadera