torsdag 4 juli 2013

TorsdagsTestBajken

Cykelbana -mmm...


På träningen idag blev det till att åka 2-delat för mig, big deal säger ni men för mig var det faktiskt första gången på en mountainbike.

Det faktum att bara ha två klingor fram har jag längtat efter länge och inte oroat mig ett dugg, det är mycket bättre och innebär mycket mindre harvande med framväxeln. Som alla vet så är det ju just framväxeln som är den svaga länken... Jag har mer vankat runt och undrat om jag valde rätt antal tänder på lilla respektive stora klingan på vevpartiet. Det blir lite annan utväxling och känsla med en 29:er än en 26:a som jag är mest van vid, där skulle jag lätt kunna säga vad jag behöver för utväxling. Hur som helst valde jag till slut 40/28.

Vi stack ut och körde väldigt kuperat, mestadels branta stigningar och en flowig stig som bitvis är ganska teknisk och har ett par snabba växlingar mellan brant stenigt nerför och som sedan går tvärt upp. Där efter en svagt lutande nedförsbacke som planar ut helt efter ett tag.

Efter endast en testrunda kan jag nog säga att dom lätta växlarna räcker bra till men  det skulle inte skadat med lite högre utväxling på storklingan. Nu beror ju det lite på var och vad man tänker sig köra, så för mig blir det nog till att ha en 42T klinga redo att slänga på om terrängen kräver det. Cykelvasan är väl ett sådant exempel.

Förbehåller mig rätten att ändra mig redan imorgon ;)

//Nilsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar