måndag 22 juli 2013

MåndagsBajk med fegvurpa

Det blev ett pass lite senare än vanligt för oss idag eftersom vi försökte vänta ut den värsta värmen.  Ändå var det stekande hett när vi gav oss iväg, men det var helt klart verkligen rätt val att köra cykel i skogen! Skuggan från träden gav en riktigt behaglig temperatur och jag är rätt säker på att vi hade slöat till och blivit överkokta om vi stannat hemma i trädgården!

Måste erkänna att varken benen eller huvudet var med till en början, men efter ett tag piggnade jag till och kände mig rätt kvick och stark. Klarade galant av ett hinder som jag fixade när vi körde i mörkret härom dagen och ett annat parti där jag burkar behöva sätta ner foten :)

Värre gick det däremot i den branta nedförsbacke som jag, med lite guidning, också rullade nerför under mörkercyklingen. Idag, i dagsljus, när jag såg hur det verkligen ser ut blev jag plötsligt alldeles för feg och körde för sakta i ett tekniskt parti. Fick framhjulssläpp där det lutar snett ner åt ena sidan samtidigt som det går brant utför. Själva fallet blev inte så farligt, klarade mig undan med några skrapsår  och eftersom jag vet vad jag gjorde fel så lärde jag mig ju nåt på köpet :)Vi delade på oss ett tag på berget och Andreas gasade några snabba intervaller upp och ner för några backar. Efter två timmar rullade vi hemåt igen efter ett kanonfint pass!

//Y

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar