lördag 13 juli 2013

Jakten på höjdmeter - Kung för en dag!

För ett år sedan fick vi en utmaning av en cykelkompis, plocka 1000 höjdmeter på två timmar på berget eller så många du hinner. Vi har sugit på den karamellen ett tag och även fått med en cyklist till som tänt på idén.

Start och mål - här börjar jakten!


Okej, tanken och reglerna är så här enkla: 
Stanna vid den låga trästolpen efter skogsdungen vid Krapperup innan grinden på vänster sida. Alltså nere på den gamla järnvägen (cykelbanan). Här startar tidtagningen, du har nu 2 timmar på dig att lägga så många höjdmeter du kan i en påse eller annat tillhygge, tex cykeldator med gps etc, som gör att du kan bevisa hur många du fått ihop. Enkelt nog så ska du alltså vara tillbaka på samma plats inom 2 tim, inte en sekund över tiden. Då är du UTE ur leken för den gången.

Vägvalet bestämmer du själv, men givetvis övervägande stig och inte asfalt mer än nödvändigt. Det ska  vara en riktig runda på Berget. Det är givetvis inte tillåtet att åka upp och bara köra en och samma backe upp och ner i 2 timmar. Alltså inte alltför mycket upprepning.

Angående rubriken,
Linus, jag och Yvonne körde ett första test idag liksom lite för att känna på det, jag var den som gick vinnande ur striden! Klämde flest höjdmeter BY FAR!
Någon som känner sig kränkt?  ;)

907 hm på 1:50 blev det för mig idag, nu vet jag bättre och kan lätt öka på med mer nästa gång. Hade för mycket tid över när jag närmade mig mål och körde lite extra snuttar för att dryga ut...


Målgång!


Om jag gissar rätt lär jag få på tasken på skickligt vis inom kort, ser fram emot det, jag älskar morötter av den formen. :)

Som sagt - kom igen, fler får gärna blanda sig i leken! Gärna fler tjejer också!
//Nilsson

12 kommentarer:

 1. Vilka dumheter att hålla på sådär..
  Det måste jag prova.!!
  Bra tydliga regler....
  Bra jobbat!!!!
  //ML

  SvaraRadera
 2. Nilsson The Summit MTB13 juli 2013 21:19

  Jaha då för man börja jobba på allvar om du ska blnda dig i leken!
  Men alltihop är ju egentligen ditt fel ;)
  //Andreas

  SvaraRadera
 3. Jag och min stora käf

  Har inte cyklat så mycket iår, men cyklar gärna imorgon. läst mailet?t...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yvonne The Summit MTB13 juli 2013 21:37

   Skickade precis svar på mailen :)

   Radera
 • Det är ju inte utan att man blir lite sugen på å hoppa in i bilen å dra ner å känna lite på den där "kullen"...

  Kör så det ryker å hoppas vi ses i augusti.
  //Jonas

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nilsson The Summit MTB13 juli 2013 22:37

   God afton kungen av Ränneslätt,
   Jag satt precis och sa att jag skulle vilja ha hit dig och köra mot. Bra motstånd är det som gäller om man vill bli bättre! Du är mycket välkommen den dag du får en lucka :)
   //Andreas

   Radera
 • Tänkte att man kunde få va med på en liten hörna som ett wild card, eftersom jag Sprang ihop 630 hm på 56 minuter? No? Yes?
  /syrran

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nilsson The Summit MTB28 augusti 2013 17:48

   Öh nej, att springa upp och ner för en skidbacke på vallåsen är ju inte en runda på kullaberg! Poängen med att klura ut ett bra vägval + vara tillbaka innan tiden gått ut missar du helt. Det är liksom själv grejen, smartast vinner och en god fysik skadar inte heller.
   Upp och cykla med dig nu och kom ihåg att det ska vara en runda!!

   Radera