söndag 28 juli 2013

Dags för stödhjul

Efter en varm och åskig dag kom en varm och mulen kväll. Vi spökade ut oss till ufon med hjälmlampa och GoProkameror och stack ut för några timmars skogscykling i mörkret.

Stigarna hade ändrat karaktär en hel del efter dagens störtfloder. Den där hårdpackade, dammiga jorden var bortspoland och nu var det istället rätt så mycket lösa småstenar. Precis som förra gången vi cyklade i mörker, så var det jättekul även denna gång och så mysigt med den ljumma luften, till skillnad från vinterns mörkerpass! På vintrarna känns skogen betydligt mer ogästvänlig och eftersom träden inte har några löv blir omgivningarna i stort sett svartvita i lampans sken.

Det blev en kväll med dom sedvanliga backarna och kul cykling. Bitvis var vi tvungna att sicksacka mellan alla små, små grodor på stigarna, som väl vaknade till av lampskenet.

Jag stod återigen på huvudet, blev själv förvånad när det hände för jag fattade faktiskt inte vad som gick fel. Helt klart dags att montera på stödhjul...


Andreas körde med vår gamla GoPro och jag med den nya och det är verkligen stor skillnad i resultatet. Den nya är betydligt mer ljuskänslig och bildkvalitén är mycket bättre.
Bra träning blev det iallafall, jag var helt slut i benen när vi cyklade hem :)
//Y

2 kommentarer:

  1. Att ni vågar cyklai mörka skogar. Visserligen har ni vart där ett par ggr o vet hur terrängen ser ut osv, men ändå. Morran kan ju komma fram o skrämmas ju! Gud, jag hade vart så nervös o hispig för alla ljud som finns i skogen. heh. :) Men det låter samtidigt väldigt skoj att cykla så :)

    SvaraRadera
  2. Nilsson The Summit MTB28 juli 2013 11:06

    Mäh..! Det är ju helmysigt och bra koncentrationsträning. Men ibland kan man få sig en pulshöjare, kolla filmen på vår filmsida i bloggen som heter Mörkercykling en sommarnat del1 starta 5 min in i filmen....
    //Andreas

    SvaraRadera