torsdag 20 juni 2013

Tjejer på mtb - vill ni komma hit?

Andreas chockade sig själv idag med att köra ett helt nytt hinder som han klarade galant. Det var en gammal stengärdesgård med en massa stora stenar som rasat ner och ligger lite överallt. Själv fegade jag. Jag har ju lyckats krascha några gånger och efter det har jag tyvärr blivit lite rädd för att trilla. Det är något jag verkligen borde ta tag i och träna bort, för det funkar ju inte att behöva stanna och känna sig osäker så fort jag kommer till ett nytt hinder. Det fanns ju en tid när jag t.ex. kastade mig ut för stup med stora stenblock - ibland gick det bra, ibland gick det inte alls... Dags att komma tillbaka till de rätta takterna!

Det är ju alltid bra att cykla tillsammans med andra för då ser man hur dom tar sig an svårigheter och samtidigt går det av bara farten att man själv bara kör över hindren utan att tänka så mycket.

Det hade varit kul med lite fler tjejer på stigarna här i Skåne. Är det någon som läser här får ni gärna höra av er så kan vi väl ta en tur tillsammans! Eller varför inte försöka anordna en cykelsammankomst för tjejer var ni än bor i landet och köra mtb ihop en dag eller en helg här i området runt Kullaberg? Jag läser ju en del bloggar av tjejer som cyklar mtb, men just här i krokarna träffar man inte på så många på stigarna. Visst är det kul att trampa livet ur sig tillsammans med snabba killar/gubbar men det vore faktiskt riktigt roligt att ta några vändor med några likasinnade tjejer också :)
Så jag slänger ut en krok - hör av er vettja så ska vi se vad vi kan ordna!

Är hjälmen rak nu? Ja, mot horisonten. Bra så.

//Y

4 kommentarer:

 1. Hade det varit liiiite närmare till Skåne hade jag kommit på studs =) Jag förstår din önskan. Nog är det kul, tufft och utvecklande att hela tiden cykla med (snabbare/starkare) grabbar men att få cykla med likasinnade, med lite mer samma förutsättningar är grymt skoj det också. Jag är jätteglad över att det finns en hel del tjejer att cykla med här omkring, det borde finnas ett gäng nere hos er också - det gäller nog "bara" att hitta åt dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yvonne The Summit MTB21 juni 2013 10:46

   Ja jag förstår, det är ju en bra bit att åka för dig hit ner! Har sett i din blogg att ni är ett gäng där uppe som cyklar ihop - kul :)
   Det finns säkert fler tjejer här också som du skriver, ska som sagt bara lokalisera dom :)

   Radera
  2. Hej! Jag är nybörjare på mtb, har kört racer tidigare men sugen på att skaffa en mtb också nu.
   Kör du på en 26a eller 29a? Är ganska kort jag, 165 cm så jag vet inte vad som rekommenderas. Har du någon idé till mig?
   Med vänlig hälsning, Jessi

   Radera
  3. Yvonne The Summit MTB19 september 2013 07:10

   Hej Jessi,
   Jag kör nu på en 26a men funderar på att skaffa en 27,5". Jag är bara 153 cm så 29" tror jag är för stort till mig, men jag har aldrig provat iofs. Det finns ju 29or med rätt så små ramar som passa för din längd, det bästa är nog att testa en cykel och känna vad man tycker.
   Lycka till :)
   //Yvonne

   Radera