måndag 24 juni 2013

Inför söndagenNågot som är väldig irriterande och störigt är att inte ha växlar som fungerar klanderfritt. Jag har nu problem med både bak- och framväxel. Fram hoppar kedjan av vid väl valda tillfällen och bak har jag svårt att få i rätt växel.

Eftersom det inte finns all tid i världen att tillgå när man själv vill så satsar vi på att ta tag i det på onsdag. Måste ju hinna med att få till detta innan söndag när vi ska rulla Ränneslättsturen :)

Förhoppningsvis har jag även hunnit få nytt bakdäck så vi kan stansa det också. Kör just nu på Racing Ralph fram och Race King bak, planerar att ha RR på båda.

För övrigt kollade jag lite snabbt på PM:et från Ränneslättsturen och såg det här:

Men alltså allvarligt! "Extrema svårigheter" - jag kommer döö! Jag ser ju framför mig något i stil med detta:


//Y

6 kommentarer:

 1. Njaee..nä inte ens i närheten av det där! Fast det där såg ju rätt skoj ut, jag har nämligen börjat gilla farliga utförslöpor nu.

  I fjol kunde de ha satt upp en hel radda med tre pilar åt mig när jag slet som ett djur att ens hålla cyklen i styrfart de sista 5 km efter möte med hammaren...det var extrema svårigheter attt orka trampa då.

  Ser verkligen framemot helgen! Mest för att träffa er :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yvonne The Summit MTB24 juni 2013 20:46

   Det ska bli riktigt kul att testa på ett långloppslopp och intressant att se vad som faktiskt avses med extrema farligheter :)

   Ska bli kul att ses!

   Radera
 • Mektips gällande "hopplösa" växlar bak:
  1. Behöver vejern bytas?
  2. Kolla avståndet mellan kassettens största drev och översta rulltrissan med lättaste växeln i. Justera vid behov med "B-skruven". Avståndet är systemberoende, SRAM och Shimano är väldigt olika.

  Fram:
  Justera stopplägena!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yvonne The Summit MTB24 juni 2013 20:48

   Jo, vi har väl koll på det där. Vajern borde nog bytas, men det gör vi inte nu, det får vänta till efter Ränneslätt.

   Radera