söndag 9 juni 2013

Cyklat Kullaleden

Igår bestämde vi att söndagens cykling skulle gå längs den nya Kullaleden, så efter frukost & förmiddagsrelax stack vi iväg. Vi började med att först cykla upp till Himmelstorp och där kopplade vi på leden norr ut mot Ängelholm.

Vi brukar för det mesta cykla till Sibirien/Kronoskogen när vi kör våra längre rundor och då har det blivit en hel del tråkiga asfaltssträckor. När man nu kan ta Kullaleden blir det ingen asfalt alls - kanon! Fullt med superfina singeltracks, en del sträckor med fina grusvägar och vissa delar genom kohagar. Det enda som störde flytet var en sträcka någonstans mellan Jonstorp och Farhult där det blev en hel del  stopp för att öppna och stänga grindarna till hagarna.

Tack vare vägen upp till Himmelstorp skrapade vi ihop ynkliga 506 höjdmeter på 67 km cykling.
Släpper en bildbomb här nedanför :)


Bitvis gick leden riktigt nära havet.

Fikastopp på Café Solviken.


Fråga inte hur jag fick klingavtryck där...


Testar nya hängbron

Fårbajs på benet, najs!
Ha det gott!
//Y

4 kommentarer:

 1. Patrik Skolling Möller10 juni 2013 16:15

  Glappet fixar ni med handkraft. Det brukar vara ett specialverktyg med också?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yvonne The Summit MTB11 juni 2013 20:43

   Kanon Patrik, vi ska dyka in i påsarna och manualerna som följde med och se om vi kan lösa det!

   Radera
 • Britt-Marie Andrén21 juni 2013 12:07

  Hej,
  Härligt att du gillar Kullaleden! Det är en fantastisk natur som vi fått förtroende att vistas i! Men det är en vandringsled och huvudsakligen iordningställd för vandrare och inte cyklister - särskilt inte i kohagar och ömtåliga fågelområden. Kullaleden är en del av Skåneleden som skriver på sin hemsida:"Du kan inte med allemansrätten som förevändning hävda att cykling/ridning är tillåtet på Skåneleden och du kan inte i eventuell konflikt med markägare hävda att du får cykla/rida på Skåneleden med hänvisning till Region Skåne."
  Vi hoppas att vi ska få fortsatt förtroende att vandra över markerna men då måste vi respektera de rekommendationer som finns!
  Välkommen att vandra på Kullaleden!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nilsson The Summit MTB21 juni 2013 12:50

   Trevligt att du hittat till vår blogg :) Som alltid gäller det att visa hänsyn, många av dom stigar som ni nu valt att kalla för kullaleden är stigar som vi och många andra använt i många många år. Självklart respekterar vi och de flesta cyklister de rekommendationer som finns men det finns alltid "rötägg". Det finns även vandrare som stör/förstör i naturen. Tro oss det ser vi tyvärr allt för ofta.

   Något som ni verkligen borde få ett stopp på är alla dessa lösspringande hundar i tex fågelskyddsområden och naturreservat i detta område.

   Att visa hänsyn gäller oss alla!
   Vi önskar dig en glad midsommar

   Radera