söndag 19 maj 2013

En söndag i NV Skåne

Vad gör man en grå och regnig söndag i nordvästra Skåne? Vi började med att handla frukostbullar genom bakdörren på Konditori Öresund i Viken. Rätt så mysigt att stå där i kön och se alla sömndruckna Vikenbor med puffiga ögon och oborstat hår.

Smygfotat in i bageriet :)


Sen käkade vi såklart världsgod frulle! Efter det var det dags att ta tag i de göromål i sköt upp igår. Stack iväg till "vår" hage och plockade en spann full med gula blommor. Bonden som äger marken var i hagen och fixade med något och jag blev lite rädd att han skulle bli arg för att vi var där och snodde hans maskrosor. Innan han hann kom alltför nära smet vi snabbt därifrån. Andreas bara skrattade åt mig. Tror ju inte att bonden hade något emot det men man vet ju aldrig...Hem och rensa blommorna och hälla på kokande vatten, imorgon ska övriga ingredienser i.

Det har inte blivit någon utecykling idag, istället körde A ett pass i källaren och jag tog en promenad i regnet.Nu kollar vi hockey (!!?)
//Y

3 kommentarer:

 1. Arg? nja, möjligtvis om han tänkt göra samma sak med dessa gula blommor, men annars tror jag inte han bryr sig att ni var där o plockade ;D Men förstår din lilla "panik" där o fort ville iväg. *fniss*

  SvaraRadera
 2. Patrik Skolling Möller20 maj 2013 11:23

  Vad skall ni göra med maskrosorna? Vin ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yvonne The Summit MTB20 maj 2013 19:40

   Det var tanken! Vi testada förra året och det blev faktiskt jättegott :)

   Radera