söndag 28 april 2013

X-CUP lopp 1 Ängelholm

Taktiksnack innan start :)


Jaha då har man tagit mod till sig och kört sitt första MTBlopp (förutom CykelVasan)!

Vi var på plats i Kronoskogen i god tid innan starten. Vi hann med att värma upp och testa banan och kolla när dom som körde 40 min startade och kom i mål.

Vår start gick sedan kl 11 och vi ställde oss rätt så långt bak i startfältet. Startsträckan gick på en gruslagd cykelbana. Efter några hundra meter svängde det av uppför och in i skogen och här korkade det igen direkt. Det var bara till att kliva av och gå upp.

Banan fortsatte på slingriga små stigar och längs med cykelbanan, vilket var bra så dom riktigt snabba hade bra möjlighet att köra om. Riktigt rolig bana som inte var direkt svår, men rätt så trixig med alla snabba svängar och mycket upp och ner. Y lyckades vurpa på första varvet, halkade på en rot precis i ett backkrön och slog i knäet rätt så illa. Stod och kände efter en stund, men fortsatte igen.

Banan var jättebra utmärkt idag, jämfört med när vi var där igår och snurrade rundor.

Första läxan var att inte ställa sig så långt bak som vi gjorde, resultatet av det blev ett himla köande på flera ställen första varvet, där efter flöt det på bättre och bättre. Man hade nog sluppit åtminstone lite av det om man fajtats lite mer i starten. Det var iallafall riktigt kul att köra ett lopp och grymt jobbigt!!

Hur vi placerade oss har vi ingen aning om, tydligen tar det lite tid att räkna fram resultatet i den här danska varianten. Antar att resultaten kommer upp på X-CUPs hemsida så småningom.

40-minutersloppet
Vår startgrupp i 60-minutersloppet
Andreas (i mitten) lastar på vid varvning.

Herr Nilsson igen.
Skojigt det här! 

Packat för hemfärd.

Aj
De flesta bilder har pappa Lars tagit.

Allt som allt - en kanondag! Och kanske gör vi om det!
//Y&A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar