söndag 21 april 2013

MTB på Hallandsåsen

Aldrig fel med lite miljöombyte :)


Packade bilen med diverse cykelprylar och monterade på takräcket i morse. Efter en rejäl frukost rattade vi iväg mot Hallandsåsen. Vi parkerade vid "Rasta" och där kryllade det verkligen av lansdvägscyklister. Åsen är helt klart ett så kallat cykelmekka, som med sina långa och branta backar lockar till sig många cyklister, en hel del danskar bland annat.

På plats på parkeringen. Team Rynkeby drar iväg i bakgrunden.


Vi laddade in en bana i cykeldatorerna igår som vi försökte följa. Har inte testat det tidigare, men det fungerade faktiskt rätt så bra. Några missar gjorde vi och hamnade utanför banan. Det är ju lite svårt att hinna titta på gps:en hela tiden när man samtidigt måste hålla koll på terrängen. Vi använder Garmin Edge 500 och för landsvägscykling bör vägvisningen fungera jättebra, det är ju både lättare att hålla koll på displayen och så är det lättare att hitta vägar jämfört med små stigar i skogen.

Träffade på två trevliga skogscyklister, den yngre av dom skulle precis vända hemåt, medan den äldre körde med oss ett tag. Det visade sig att hans väg till bilen var precis densamma som en bit av vår tänkta rutt. Tyvärr blev det inte av att vi presenterade oss, men om du läser här så - Tack för trevligt sällskap!

Det blev en kanonfin runda med en hel del backar, bl.a. en asfaltsbacke med inslag av gräs/grusväg som går upp till Café Utsikten  - syrafest som utlovat!!

Telefonpaus med utsikt.


Tyvärr blev det inte så långt som vi tänkt oss. Efter bara några km stannade Andreas plötsligt och drog fram multiverktyget och när jag tittade närmare på hans cykel fattade jag varför han stannat - båda pedalerna pekade rakt ner! Han lyckades rätta till det hjälpligt och dra fast dom på rätt plats. Vi körde vidare, men det fortsatte knaka i vevpartiet så vi vågade inte oss på att fortsätta allt för länge, 30 km blev det iaf. Det blir väl ordentligt cykelmek i kväll då.

//Y

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar