lördag 19 januari 2013

Inför 2013

Har ju en hel del saker på önskelistan och även måstehalistan.
Vissa saker får vi erkänna att vi av rent slarv inte har skaffat eller bytt ut än, borde gjorts för läänge sedan!
Ut med det gamla och in med lite nytt tack
Nya hjul finns men ingen cykel...

 • Nya cykelhandskar behöver vi båda. Andreas kör fortfarande runt med det första paret han köpte, som redan från början var lite för små. Nu är dom dessutom helt utslitna, håliga och nötta. Mina har varit kanonbra, men det hade ju inte varit fel med ett par nya och fräscha.
 • SPDskor, samma här, cyklar runt på gamla trasor. Skulle egentligen köpt nya förra året, men så hittar man inte det man söker i butik. Det är svårt att beställa just skor, man vill gärna prova dom först. Jag har extra svårt att hitta skor som passar, ofta finns de inte i min storlek.
 • Vår fotpump behöver bytas ut. Har en pump som väl funkat hyfsat men sedan ett halvår tillbaks så läcker den. Skulle gärna köpa en riktigt bra som SKS Rennkompressor.
 • Andreas har ju en ny cykel på ingång så han behöver pedaler, sadel och däck till den. Hjul har han redan köpt, de står i källaren om väntar. Hoppas bara att cykeln verkligen dyker upp den här gången!
 • Kläder behövs alltid, de slits ju ut rätt så fort speciellt brallorna. 
 • Kit till att lufta och blöda bromsarna.
 • En bra verkstad i källaren, med gott om plats och verktygen i ordning och lätta att hitta. Det mesta i verktygsväg har vi, frågan är bara var...
 • Önskar oss också lite nya cykelstigar, börjar kunna berget rätt bra vid det här laget. Kan någon tala om för oss hur man köper och flyttar hit ett nytt berg :)
Det finns säkert mer som borde skrivas till i listan, men jag kommer bara inte på det just nu. 

//Y2 kommentarer:

 1. Fråga!
  När ni "parkerar" era cyklar. Vart har ni dem då?
  För jag har en vanlig damcykel med tre växlar, har aldrig haft problem med den innan på vintrarna. Men denna vintern har jag bara haft en cykel med en växel... Den fryser fast! Så då funderar jag på hur ni gör. :P Ni har ju apmånga växlar hit o dit (med den andra o det fjärde - Y fattar...) hehe... fryser era växlar fast oxå?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yvonne The Summit MTB19 januari 2013 19:57

   Svar! :)
   Vi har ju våra cyklar inomhus (i källaren) så vi slipper problemet på så vis. Men det du ska tänka på är att rengöra och smörja vajrar, reglage, kedja osv. regelbundet, då slipper du de flesta problem. Fast växlarna kan ju ändå bli lite sega när man cyklar i många minusgrader.
   //Y

   Radera