Ok, rimmar kanske dåligt med min sambos satsning på magrutor men man måste ju leva också ;)
Antar att måttfullhet är ordet...
4-6 cl (eller hur skoj man vill ha) BushMills Irish whiskey
Två teskedar farinsocker
5 cl espresso lungo,
Löst vispad grädde
Häll whiskey och farinsocker i glaset, ånga detta med din espressomaskin 8-10 sekunder till sockret är löst. För den som inte har en espressomaskin med ångrör till handa, testa att värma på spisen tills att sockret precis är löst. Där efter eldar ni whiskeyn försiktigt någon sekund, det reducerar alkoholen en aning och ger en bra balans mellan kaffe och whiskey.
Gör espresson och häll i glasen, lägg på den lättvispade grädden försiktigt.

Njut av den godaste Irish Coffee du någonsin druckit, åtminstone enligt oss här på redaktionen ;)
Visst blir det lite meck, men det betalar sig ett par minuter senare!
//Nilsson
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar