söndag 2 december 2012

Kadens har varit på Berget

Jaha då har man läst lite Kadens på morgonen. Blev nyfiken när jag såg att delar av redaktionen besökt Kullaberg, alltså det som oftast benämns som Berget i denna blogg...

Dom, precis som dom flesta andra, failade direkt, erfarenheten var den att det går inte att hitta rätt på Berget utan en lokal guide. Kadensarna hann inte ens fram till foten av Kullaberg innan dom cyklade vilse första gången!

Kan förstå att det blev så, vilse hamnade vi också i början. Det dröjde till och med två år tror jag innan vi hade full koll där uppe :) Tyvärr sabbade det nog deras upplevelse lite, att bara köra fel och behöva bära cykel en massa dämpar ju humöret en hel del. Om jag läste texten rätt så vet jag var dom fick konka mountainbike och där är inget kul. Har väl gjort precis exakt samma missar, harvat runt på klapperstenarna alldeles för länge, svurit åt stickiga björnbärssnår och burit cyklarna uppför och nerför på helt omöjliga platser. Björnbären har vi fortfarande inte lyckats komma undan :)

Det gäller att veta vilka "stenstigar" som går att cykla och var man ska svänga av från klapperstensfälten, annars kan det pågå för evigt! 

Frågan är varför man inte snokade reda på någon med lite lokalkännedom, som tex oss eller en cykelklubb i närheten, då hade de fått en lite trevligare upplevelse tror jag!

Kul är det iallafall att läsa att berget uppfattas som rätt så tufft med många pulshöjare och en hel del tekniska utmaningar.

Sen har ju delar av släkten kommit i rampljuset. En artikel i Kadens handlar om den nya svenska A2Jcykeln :)

//Nilsson

3 kommentarer:

 1. Mors!
  Visst har du ett par Tyr C55 på racern?
  Hur är dom i sid-/motvind?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nilsson The Summit MTB2 december 2012 18:30

   Jo visst är det så, i sidvind känns ju såklart den typen av hjul av. Dock inte alls farligt, jag väntade mig att det skulle märkas betydligt mer.
   I motvind helt kanon.
   Köp vetja, do it!!! :)

   //Nilsson

   Radera
  2. Det blir nåt framåt våren. C38orna är inte helt ointressanta heller med den låga vikten.

   Radera