tisdag 11 december 2012

Bromsservice

På lunchen stack jag upp till Sportson i Helsingborg för att få hjälp med service på mina bromsar.

För det första så kan man ju göra sånt där själv, gör allt annat mekande, micklande och bytande av slitna delar  själv.
Detta har jag aldrig gjort och då är det ju alltid bra att se hur ett proffs jobbar först, innan man lyckas med alla onödiga misstag på egen hand. Min cykelverkstad saknar ett "blödarkit", dessutom vet killarna där vad dom sysslar med!


Undertiden som mina bromsar blev som nya hann vi prata en hel del cykel också, alltid lika trevligt. Det är sånt man får på köpet...

Nu när jag sett hur det ska gå till är det dax att köpa på sig egna prylar för att kunna göra det själv, vi har ju trots allt fyra cyklar med hydrauliska skivbromsar i hushållet.

Angående Bjäre Luciatur som ska avcyklas imorgon med start vid Solens Cykel så ser det ut att bli kallt, riktigt kallt. Kallt på riktigt alltså, -18°C! Har inte bestämt något ännu, men jag tror inte att det gör mina luftrör lyckliga.
Y:s förkylning kanske gillar det, men knappast Y själv :)

//Nilsson

4 kommentarer:

 1. Patrik Skolling Möller12 december 2012 09:47

  Tag vantar så ordnar det sig i morgon. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yvonne The Summit MTB12 december 2012 16:35

   Jomenvisst, har man bara vantar så klarar man ju det mesta!

   Radera