söndag 11 november 2012

Snabbtest

Svårt att hålla sig, så efter lite farsdagsfirande på hamnkrogen stack vi ut en sväng. Tog några bilder längs vägen med kameran på en och samma inställning, inget vetenskaplig överhuvudtaget utan bara av ren nyfikenhet om ni förstår...


En sak vi reflekterade över när vi såg bilderna i efterhand var att även om Spider Eyes har en väldigt distinkt och riktad ljuskägla utan onödigt "spilljus" så förstärkte kameran sas gränsen mellan ljus och mörker. Med andra ord gav lampan lite mera ljus i käglans kanter än vad kameran återger. Ska nog kolla upp kamerans inställningar så den ger en mer rättvis bild. Kanske finns det en viss standard för hur man fotograferar sådana här tester, någon som vet?







Jag är mycket nöjd med lampan efter det här lilla snabbtestet. Återkommer med ett bättre och utförligare utlåtande och fler bilder när jag kört lite mer med den!

//Nilsson

4 kommentarer:

  1. MTBR standard verkar vara den rådande för beamshots: ISO-100, Exposure-6 seconds, Aperture-F4.0, Focus-Manual, White Balance-Daylight (http://www.mtbr.com/beamcomparisoncrx.aspx)

    Ser ut att vara trevligt ljus, ska nog gå bra att hoja i skogen med den där!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nilsson The Summit MTB11 november 2012 20:51

      OjOjOj, då behöver man ju ett stativ med sig på träningsrundan och det kan jag inte riktigs se mig själv släpa med... Men med den inställningen blir det ju en bra mycket ljusare bild än den som syns på bilderna ovan med en femtedels sekund. Tack för att du har koll, ska se om jag kan fixa några bilder vid tillfälle med denna kamera inställning...

      Radera