lördag 6 oktober 2012

3 tim till träningskontot

Hade en helt perfekt morgon och förmiddag. Först en liten cykeltur till bageriet i frisk morgonluft, frukost och en sprakande brasa, högg lite ved och bar in i källaren medan A bytte däck på mitt framhjul. Nu när det börjar bli blött och lerigt tänkte jag testa med ett något grövre däck än Race King fram.

Efter lunch blev det utecykling och nu har det plötsligt gått från kortbent till hela munderingen med undertröja, långärmat, långbent och mössa. Hade nästan behövts skoöverdrag också, blev lite kallt om tårna mot slutet.


Tog småvägarna ut till Svanshall och följde kusten på dom fina stigarna och klapperstensfälten till Arild och sen upp på berget. Början av klapperstenspartiet var ovanligt äventyrligt idag, kändes som om någon varit där och kastat omkring de största stenarna rejält, men det gick fint ändå!

Uppe på heden mötte vi ett helt gäng mtb-cyklister med Martin i Åstorp CK i spetsen. Växlade några ord i farten. Han brukar anordna turer på Kullaberg och andra ställen lite då och då. Vi har varit med en gång för två år sedan, sen har det faktiskt inte blivit av - lite synd för det är ju alltid kul att cykla ihop med andra :)

Efter några backar i skogen och en näsvis gubbe som sa något i stil med "är inte det här ett naturreservat" med undermeningen att här får man inte cykla, stack vi upp till fyren via stigarna längs med vägen. Han verkade dåligt påläst för det får man visst det! Däremot får man inte ha hundar lösa, vilket vi ser väldigt ofta...


Efter fyren rullade vi hem via Mölle och jag vill åter igen meddela att mina nya hjul är skitbra!! :)

//Y

2 kommentarer:

 1. Ett gäng danskar var det till och med. Danskarna var väldigt nöjda med terrängen på berget.

  Glöm inte Bjärerundan den 27. Info finns på happymtb.org.

  SvaraRadera
 2. Nilsson The Summit MTB18 oktober 2012 14:44

  Hej Martin, kul att höra ifrån dig :)
  Vi ska se hur vi kan fixa Bjärerundan, har en sedan länge planerad grej kvällen innan...
  //Andreas

  SvaraRadera