torsdag 27 september 2012

Världens kortaste testtur

Fick ett mms med en bild av en snygg cykel med ännu snyggare hjul på när jag var på jobbet idag! A hade monterat på mina nya hjul och skickade en fråga om jag ville sticka ut på en mtbtur när jag kommit hem. "Jaaa!" var jag snabb att svara :)

Så hem och på med cykelkläder. Soligt men svalt, fick bli långa ärmar men än så länge korta ben. Lyfte lite på cykeln och kände av den nya lättare vikten, fyllde en vattenflaska, stoppade en banan i ryggfickan och sen brassade vi iväg.

Tog några tramptag och rullade lite och jo, visst verkar den rulla mycket bättre än innan. Trampade vidare och kände att något var fel. Höger fot satt liksom inte så fast som den brukar. Stannade och tänkte att det var nog klossen under skon som lossnat. Kollade skon, men den var helt ok, tittade ner på pedalen, den var inte ok... Den hade glidit av sin axel. Blev till att rulla hem igen och turen stannade på exakt 799 meter.

Har ju smällt i pedalen rejält några gånger den senaste tiden, gillas tydligen inte av kullagren...


Som tur är hade vi ett par helt nya xtr-pedaler i kartong i källaren, så det var bara till att meka på en ny :) När det var klart började det regna och tiden rann iväg, så vi ställde in vår planerade tur. Lite synd att jag ni inte fick testa mina nya hjul ordentligt :(

A skruvar på ny pedal...Klart! (gick betydligt lättare på andra försöket när vi valde pedalen till rätt sida...)
//Y


4 kommentarer:

 1. Nä vad nesligt.

  Men den som väntar på något gott och dessutom har ju du nu även helt ny pedal också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yvonne The Summit MTB28 september 2012 20:27

   Ja, typisk otur när man tänkt ta en provtur trots förkylning och allt. Hade en chans idag också men jag hoppade det för nu känner jag mig sämre igen. Var kanske tur att det inte blev något cyklat igår trots allt, då hade jag kanske varit überdundersjuk idag!
   //Y

   Radera