måndag 3 september 2012

Dags att uppgradera

Medan Andreas surfar runt och försöker snoka upp en fin ny mtb till sig, sitter jag och spånar på smarta uppgraderingar av min cykel. Jag kommer inte att köpa någon ny cykel eftersom jag har en som jag är mycket nöjd med och för att det är så svårt att hitta en tillräckligt liten ram till mig. Såg på Cubes hemsida att de i år plockat bort den cykeln jag har, så nu finns det ingen liten ht-kolfiberram med 26tumshjul hos dom längre. Istället har de en 29er, men jag inser att det inte är något för mig, jag är för kort. Min mtb ser ju typ ut som en 29er med den lilla ramen :)Så, istället för en helt ny cykel tänker jag satsa på några förbättringar av den jag redan har. Nya hjul är något jag funderat på ganska länge, vill ha ett par som är både lättare och mer lättrullade. Andreas har ju fixat slanglöst och det verkar kanonbra. Nu har han inte kört så väldigt mycket på dom men efter bara en första tur tyckte han att de kändes mycket följsamma och mer lättrullade än med slang och dessutom sparar man ju lite vikt. Antingen kommer jag att köpa ett par fina hjul och köra slanglöst eller också kanske jag testar tubhjul...

Ett nytt styre står också på handlelistan. Har tänkt mig ett i kolfiber, eventuellt ett riserstyre. Känns som att jag kan ha nytta av det nu när vi faktiskt börjat köra lite mer trixigt. Har ganska kort styrstam och jag tror att det kan hjälpa mig att få lite mer kontroll.

Det är väl de prylar jag vill byta ut i första hand, får väl se om man trillar över något annat viktigt också ;)

//Y

5 kommentarer:

 1. Patrik Skolling Möller4 september 2012 09:46

  FS. Punkt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yvonne The Summit MTB4 september 2012 18:35

   Nä tack, jag KAN cykla ;)

   Radera
 • Patrik Skolling Möller5 september 2012 13:27

  Fast har du testat ? Det är så mycket roligare. Du kan köra snabbare. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yvonne The Summit MTB5 september 2012 15:54

   Har testat det väldigt lite, håller nog med om att det kan vara kul. Men jag vill nog ha en så lätt cykel som möjligt och då blir det ju vääldigt dyrt med en FS och finns det ens i min storlek??!

   Radera