fredag 6 juli 2012

Tre kilo lättare igen

Problembarnet är nu hemma igen. Växelvajerstrulet verkar vara i stort sett löst. Ända sen jag fick cykeln levererad har det varit något problem med framväxeln. I början fungerade den ju helt ok, men var lite trög att växla. Sen blev det bara värre och värre, tillslut lämnade jag in den för en koll och fick det fixat. Dock fortfarande trögväxlat.

Nu när jag nu bytte till större framdrev ville växlen inte fungera alls, visade sig att själva framväxeln var paj. Köpte ny, men ändock problema... Nu har den varit hos doktor Norén och han konstaterade att höljet som vajern löper i inne i ramen varit för långt och därmed ställt till det. Han åtgärdade detta, men återigen väntar vi på en liten detalj. Men jag undrar faktiskt om det är något som egentligen är nödvändigt?? På Andreas cykel sitter det inga och den fungerar bra. Hela växelgruppen är ju utbytt av en mycket kunnig person på MC center i Kristianstad, så det borde ju inte vara fel tycker man.

Så här ser det alltså ut nu, vajern går in i ett hål i ramen.

Så här ser det ut där bakväxeln går in, en liten plastgrej som går en liten bit in i hålet i ramen och som ska stoppa höljet där inne liksom.
Hur som haver kan jag iallafall få cykla lite lättare igen, min gamla Scott väger ju typ 13 kg.

//Y

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar