lördag 7 juli 2012

idag var det inte så illa

Idag var nog första gången som både jag och Yvonne tyckte att det var riktigt kul att köra räser, varierad runda, mycket backar och en del spurtande på framför allt bilfria vägar! Även vägar som är ganska hårt trafikerade normalt var nära på tomma...

Innan start kom en kompis förbi, en inbiten duktig cyklist som faktiskt har medalj i ämnet. Jag förklarade för honom att jag försöker lära mig att tycka om landsvägscykling och att jag trivs bättre i skogen, kanske var det hans ord som fick mig att börja tänka lite på dom roliga delarna vad gäller LVG och inte bara dom solklara nackdelarna.
När det går riktigt fort är detta skitskoj!

Hela dagen har det legat regn och lurat i faggorna och visst fick vi lite men det var faktiskt skönt i värmen, här behöver det åskas av sig säger jag!

Imorgon tillbaka i skogen.
//A

5 kommentarer:

 1. Patrik Skolling Möller7 juli 2012 22:08

  Imorgon lvg i Vikens närhet. :)

  Vi käkade på Prego och handlade på Ica.

  SvaraRadera
 2. Yvonne The Summit MTB7 juli 2012 22:25

  Ah, vi är uppbokade med en lång mtbrunda imorgon. Ska du cykla något mer i veckan kanske vi kan göra sällskap? Hoppas du får till en bra tur i morgon :) Hör med Jon hur du tex. tar dig via fina småvägar upp till fyren (om du vill dit förståss) och åter via Norra Kustvägen till Jonstorp och tillbaka igen. Där kan du nog plocka ihop ca 7 mil.

  Hoppas ni är mätta och belåtna!

  SvaraRadera
 3. Tänk dig följande:

  Du är i form, din cykel är i klass med att vinna vilken UCI tävling som helst med. Solen skiner och livet leker.
  Du trampar iväg, lägger upp på storkakan. Ställer dig upp och känner hur tuberna smeker den varma asfalten när du accelererar iväg.
  Kommer fram till den jobbiga backen som kändes så jobbig i vintras. Nu flyttar du händerna upp tätt bredvid styrtappen glider bak på sadeln och mosar på uppför hur lätt som helst.
  På backkrönet ställer du dig upp och trots att du kört hårt uppför är benen inte sura. Full fart, ner i bocken och känn 20 mm italienskt handsytt naturgummi rulla på nästan ljudlöst i 65 km/h
  Det upplever du inte i skogen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yvonne The Summit MTB7 juli 2012 22:47

   Hej Anonym,
   Det där var riktigt säljande, talande och svårt att säga emot. I skogen upplever man iofs en hel del annat, det låter som att du även vet vad jag menar med det...(Tyska handgjorda dubbar i skogen är inte dumt det heller) Nästan synd att det nu är mörkt annars hade jag stuckit ut på en ny runda så glad man blir!
   //Andreas

   Radera